Dolar 43,2990
Euro 50,7352
Altın 6.728,87
BİST 12.728,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 8°C
Açık
Trabzon
8°C
Açık
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 12°C
Paz 14°C












61medya Logo
Oto Koku
Trabzon Oto Koku

Ferah ve kaliteli oto kokular

İncele
Katalog
Ürün Kataloğu

Geniş ürün yelpazesi

İncele
A5 Broşür
A5 Çift Yönlü Broşür

Şık ve kaliteli broşürler

İncele
Islak Mendil
Trabzon Islak Mendil

Markanızı her yerde hatırlatın

İncele
Trabzon Magnet
Trabzon Magnet

Kaliteli ve şık magnetler

İncele
Drone Fotoğraf
Trabzon Drone Fotoğraf

Profesyonel drone çekim hizmetleri

İncele
Logo Tasarım
Trabzon Logo Tasarım

Markanıza özel modern logo tasarımı

İncele
Reklam Filmi
Trabzon Reklam Filmi

Profesyonel reklam filmi çekimi

İncele

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un Deniz ve Kıyı Ekosisteminin Korunmasında Yeni Dönemin Sinyalini Verdi

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un Deniz ve Kıyı Ekosisteminin Korunmasında Yeni Dönemin Sinyalini Verdi
8 Aralık 2025 12:05
290
A+
A-

KTÜ’de düzenlenen dış paydaş toplantısında, Trabzon’un kıyı ve deniz ekosistemine yönelik sorunlar değerlendirildi; Ortahisar Belediyesi bilimsel işbirliğiyle sürdürülebilir deniz yönetimine katkı sunmaya hazır olduğunu açıkladı.

KTÜ’de Deniz Bilimleri Odaklı Çok Paydaşlı Bir Değerlendirme Yapıldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 2025 Dış Paydaş Toplantısı, Trabzon’un deniz ekosistemi ve kıyı yönetimine yönelik önemli başlıkları gündeme taşıdı. Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu liderliğinde yapılan toplantıya, kamu kurumları ve yerel yönetim temsilcilerinin yanı sıra Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Kazan katıldı.

Toplantıda; Trabzon’un kıyı ve deniz ortamında yaşanan çevresel problemler, kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliği, kıyı planlamasında ihtiyaç duyulan ortak yaklaşım, balık çiftliklerinin oluşturabileceği ekolojik etkilerin araştırılması, güncellenmesi gereken mevzuat düzenlemeleri ve Karadeniz’de derin deniz deşarjı kriterlerinin yeniden gözden geçirilmesi gibi çok yönlü konular detaylı biçimde ele alındı.

Kartvizit

Kartvizit Baskı

Markanız için modern ve profesyonel kartvizit tasarımları.

Hemen Sipariş Ver

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Telli Karakoç kapsamlı bir sunum yaparken, Prof. Dr. Coşkun Erüz de deniz ve kıyı yapısına ilişkin teknik bilgiler sundu.

İskender: “Trabzon’un Denizden Sağlayabileceği Katma Değer Çok Daha Yüksek Olmalı”

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, Trabzon’un deniz kimliğine sahip olmasına karşın bu potansiyeli yeterince kullanamadığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bir yarımada ülkesi olduğunu hatırlatan İskender, denizlerin ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük fırsatlar barındırdığını vurguladı.

İskender toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon bir deniz kenti olmasına rağmen, denizle kurduğu bağın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dünyada kıyı uzunluğu bizden çok daha az olan ülkeler bile deniz ekonomisini büyük bir başarıyla yönetiyor. Bizim de denizden sağladığımız faydayı artırmamız şart. Şehrimizde deniz bilimleri fakültesinin bulunması, hem ekosistemi korumak hem de sürdürülebilir kullanım stratejileri geliştirmek için büyük bir avantaj. Bilimsel verilere dayanarak kıyılarımızı korumalı, denizi daha verimli kullanmalı ve bu süreçte üniversitenin uzmanlığından sonuna kadar yararlanmalıyız.”

Belediye ve Üniversite Arasında Sürdürülebilir İşbirliği Vurgusu

Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Kazan da konuşmasında, deniz ve kıyı yönetimi alanında üniversiteyle ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını ifade etti. Kazan, bilimsel yaklaşımın Trabzon’un çevresel sorunlarına uzun vadeli çözümler sunacağını belirtti.

Toplantıda akademisyenler ve dış paydaşlar, Trabzon’un deniz ve kıyı ekosisteminin korunması amacıyla düzenli aralıklarla ortak proje geliştirilmesi ve çalışmaların kurumsal işbirliği içinde sürdürülmesi konusunda fikir birliğine vardı.

haber yazarı ıstanbul spor guncel