Ortahisar Belediyesi, Duru Sokak’taki 20 Yıllık Ulaşım Sorununu Çözdü
Trabzon haber : Ortahisar Belediyesi, 2 No’lu Erdoğdu Mahallesi Duru Sokak’ta yıllardır çözülemeyen yol problemine kapsamlı bir müdahale yaparak bölge ulaşımını güvenli ve konforlu hale getirdi.

Uzun Yıllardır Bekleyen Yol Sorunu Tamamen Giderildi
Ortahisar Belediyesi, ilçenin kronikleşmiş altyapı ihtiyaçlarından biri olan Duru Sokak yol sorununu yıllar sonra çözüme kavuşturdu. 2 No’lu Erdoğdu Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir hem dar hem de kullanışsız olması nedeniyle şikâyet konusu olan yol, belediye ekiplerinin yaptığı genişletme çalışmaları ve istinat duvarı inşasıyla kullanıma uygun hale getirildi. Ulaşım açısından kritik bir güzergâh olan Duru Sokak, özellikle okul ve hastaneye erişimde önemli bir rol taşıdığı için yapılan çalışma mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, göreve geldiği andan itibaren ulaşım altyapısının iyileştirilmesine öncelik verdiklerini belirterek, “Ortahisar’da hangi noktada sorun varsa müdahale ediyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın daha kaliteli ve güvenli bir ulaşım deneyimi yaşamasını sağlamak” dedi.
İmar Planındaki Genişliğine Uygun Şekilde Yenilendi
Duru Sokak’ın imar planında 12 metre genişliğinde görünmesine rağmen tek şerit olarak kullanıldığına dikkat çeken Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, plan doğrultusunda 30 metre uzunluğunda yeni bir istinat duvarı inşa etti ve yolu genişleterek modern bir görünüme kavuşturdu. Böylece hem araç geçişi kolaylaştı hem de bölgedeki ulaşım güvenliği önemli ölçüde artırıldı.
Mahalle sakinleri, yapılan çalışmaların bölge için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, değişimin günlük yaşamı olumlu etkilediğini ifade etti. Bir mahalle esnafı, “Bu yol yıllardır neredeyse kullanılmaz haldeydi. Hem genişletildi hem de sağlam bir duvar yapıldı. Gerçekten çok önemli bir hizmet oldu” dedi.

Muhtar Bayraktar: “20 Yıllık Bir Eksiklik Giderildi”
2 No’lu Erdoğdu Mahallesi Muhtarı Sezgin Bayraktar, çalışmanın mahalle için uzun süredir beklenen bir hizmet olduğunu dile getirerek Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya ve belediye ekiplerine teşekkür etti. Bayraktar, “Burası çok dar, tek şeritli ve riskli bir yoldu. Özellikle okul ve hastane yolu olması nedeniyle büyük zorluklar yaşanıyordu. Yaklaşık 20 yıldır çözülmeyen bir problem nihayet ortadan kalktı” dedi.
Başkan Kaya: “Her Mahallede Ulaşımı Daha Güvenli Hale Getiriyoruz”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, çalışmaların yalnızca Duru Sokak’la sınırlı olmadığını, ilçe genelinde ulaşımı etkileyen tüm noktalarda benzer iyileştirmelerin sürdüğünü vurguladı. Kaya, “İlçemizin her mahallesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak adımlar atıyoruz. Duru Sokak’ta yapılan çalışma da bu anlayışın bir sonucu. Ulaşımda sorunları gidermeye, yolları daha güvenli ve konforlu hale getirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.




