KTÜ’lü gençlerle 2026’nın teknoloji yol haritası belirlendi
Trabzon haber : Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi teknoloji kulüpleriyle 2026 projeleri için istişare toplantısı yaptı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) öğrenim gören ve teknoloji kulüplerinde aktif görev alan öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda, 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan teknoloji projeleri, gençlerin fikirleri ve üretim hedefleri masaya yatırıldı.

Toplantıya, Teknofest yarışmalarında dereceler elde etmiş, yerli üretim teknolojiler alanında ödüller kazanan 100 öğrenci katıldı. Her biri alanında başarılı ve vizyon sahibi gençlerle yapılan görüşmede, Trabzon’un yenilikçi ekosistemine katkı sağlayacak fikirler paylaşıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in öncülüğünde, gençlerin fikirlerinin gerçeğe dönüşmesi için belediye desteklerinin artırılacağı vurgulandı. Başkan Genç’in talimatıyla, yeni eğitim döneminde teknoloji ve inovasyon alanında yürütülecek öğrenci projelerine altyapı, finansman ve mentorluk desteği sunulacağı ifade edildi.
Toplantıda konuşan belediye temsilcileri, Trabzon’un genç potansiyeline dikkat çekerek şu mesajı paylaştı:
“KTÜ’lü gençlerimiz, Teknofest’te kazandıkları başarılarla Trabzon’un gururu oldular. Onların üretkenliği, Türkiye’nin teknoloji geleceğini aydınlatıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman bu gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Robotik, savunma sanayi, yapay zekâ, enerji teknolojileri ve uzay çalışmaları gibi birçok alanda yürütülen projelerin ele alındığı toplantı, ortak hedeflerle yeni bir iş birliği sürecinin başlangıcı oldu.
“Karşımızda sadece tüketen değil, üreten bir gençlik var” vurgusuyla tamamlanan programda, öğrenciler belediyenin desteğiyle 2026 yılında Türkiye’nin teknoloji sahnesinde yeni başarı hikâyeleri yazacaklarını dile getirdiler.


