Trabzon ve Gümüşhane turizmde ortak gelecek planını şekillendiriyor
Trabzon haber: İki komşu şehir, turizm master planlarını bölgesel bir vizyonla birleştiriyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in başkanlığında yapılan toplantıda, ortak strateji ve planlama süreci değerlendirildi.
Turizmde iş birliğiyle yeni dönem
Trabzon ve Gümüşhane’nin turizm potansiyelini bütüncül bir anlayışla geliştirmeye yönelik yürütülen çalışmalar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında ele alındı.
Başkan Ahmet Metin Genç’in başkanlığında yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim, Başkan Danışmanları Coşkun Şahin ve Mustafa Yaylalı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu katıldı.
Ortak turizm planı bölgesel güç oluşturacak
Toplantıda, iki ilin turizm master planı çalışmalarının mevcut durumu değerlendirildi ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Katılımcılar, iki şehrin doğal ve kültürel varlıklarının birbirini tamamlayan yapısına dikkat çekerek, bu sinerjinin turizmde kalıcı bir bölgesel marka oluşturabileceğini vurguladı.
Gümüşhane’ye “Maneviyat Müzesi” projesi gündemde

Toplantıda ayrıca, Gümüşhane’nin manevi şahsiyetlerinden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi adına bir Maneviyat Müzesi kurulması önerisi de değerlendirildi.
Bu proje ile kentin kültürel ve inanç turizmi açısından yeni bir çekim merkezi oluşturulması, aynı zamanda bölgedeki ziyaretçi profiline çeşitlilik kazandırılması hedefleniyor.
Başkan Genç: “Doğu Karadeniz’in turizm gücü birleşmeli”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, turizmde ortak akıl ve bölgesel koordinasyonun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Trabzon ve Gümüşhane, tarih, kültür ve doğa değerleriyle birbirini tamamlayan iki şehir. Bu potansiyeli planlı ve koordineli biçimde değerlendirirsek, sadece şehirlerimizin değil tüm Doğu Karadeniz’in turizm vizyonunu güçlendirebiliriz. Ortak akılla, kalıcı bir turizm markası oluşturmak için çalışıyoruz.”

