Dolar 41,9043
Euro 48,9025
Altın 5.725,27
BİST 10.208,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 20°C
Az Bulutlu
Trabzon
20°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C
























Gelibolu’nun Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 102.

Gelibolu’nun Kurtuluşunun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
5 Aralık 2024 14:40 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2024 02:26
129
A+
A-

Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü, ilçede düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün boyu süren programda, Gelibolu halkı birlik ve beraberlik içinde bu anlamlı günü kutladı.

Törenlerde bir konuşma yapan Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, “26 Kasım, bir milletin yeniden doğuşunun simgesidir. Bu kutlu topraklarda yaşamaktan ve bu büyük mirasa sahip çıkmaktan gurur duyuyorum,” diyerek başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

SOLOTÜRK Nefes Kesti

Kurtuluş etkinliklerinin en dikkat çeken gösterisi, SOLOTÜRK ekibinin sergilediği muhteşem hava akrobasisi oldu. Gösteride, SOLOTÜRK Kol Komutanı Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı’nın liderliğinde, gösteri pilotları Binbaşı Yasin Dikkule ve Binbaşı Erhan Aydemir görev aldı. Sunumu SOLOTÜRK Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Alper Şen yaparken, müzik düzenlemesini ise Astsubay Muhammet Bölükbaşı gerçekleştirdi.

Vatandaşlar, Türk bayrakları eşliğinde heyecanla izledikleri bu görsel şöleni cep telefonlarıyla kaydetti. Gösteri, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Zakkum ile Unutulmaz Bir Gece

Günün son etkinliği ise Balıkhane Meydanı’nda düzenlenen Zakkum konseriydi. Konser öncesinde, Gelibolu Kurtuluş Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Başkan Soyuak, konser alanında yaptığı konuşmada, “Tüm Gelibolu halkının bu özel günü kutlu olsun,” diyerek katılanlara teşekkür etti.

Zakkum grubu, sevilen şarkılarını coşkulu kalabalıkla birlikte seslendirerek geceye damgasını vurdu. Kutlamalar, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Gelibolu halkı, bu anlamlı günü coşku ve gururla kutlayarak, geçmişin mirasını geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşadı.