Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Genç: “Trabzon’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini turizme kazandıracağız” Trabzon’da turizm şahlanacak!

Genç: “Trabzon’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini turizme kazandıracağız” Trabzon’da turizm şahlanacak!
28 Mart 2024 13:41
156
A+
A-

Genç: “Trabzon’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini turizme kazandıracağız”Genç: “Trabzon’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini turizme kazandıracağız”
Trabzon’da turizm şahlanacak!
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, son yıllarda Trabzon’un artan trendi olan turizm sektörüyle ilgili birçok projeyi hayata geçireceğini söyledi. Öncelikli olarak Trabzon’un 18 ilçesinde tarihi eserleri, doğal güzellikleri ve kültürel mirası turizme kazandırmayı hedeflediğini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu:“Turizm konusunda her türlü bilgilendirme ve denetimi yapacak gizli müşteri gibi farklı denetim modelleriyle hareket edecek “Turizm Zabıtası” uygulamamızı hayata geçireceğiz. Trabzon İletişim Koordinasyon Merkezi (TİKOM) bünyesinde turistlerimizle sürekli ve kolay iletişim kurabilecek yeterli yabancı dil bilgisine sahip personel istihdam eden bir “Turist İletişim Merkezi” kuracağız. Turistlerin şehrimize geldiği anda SMS ile her türlü sorunlarında Turist İletişim Merkezine başvurabilecekleri bilgisi iletilecektir. Yoğun ilgi gören havaalanı, turistik alanlar ve kent merkezlerinde görev yapmak üzere turizm otelcilik bölüm ve liselerinde öğrenim gören öğrencileri geçici istihdam modeli ile görevlendirerek “Gezici Turist Bilgilendirme Ekipleri” oluşturacağız.”
BOZTEPE – BOTANİK KÜLTÜR YOLU PROJESİ
“Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu ile taçlandırdığımız güzel Boztepe’mizi yeni dönemde Kültür Yolu Projesi’ni yapacağız. Projemiz, Boztepe Seyir Terası ile başlayıp Botanik Park’a uzanan bir yürüyüş yolunu kapsıyor. İlk etapta seyir terasına giden veya oradan gelen ziyaretçilerin dikkatini çekerek kültür koridoruna yönlendirip durak noktaları oluşturarak dinlenmelerini sağlayacağız. Koridor boyunca bilgi panoları, duraklar, dinlenme yerleri, tarihi mekanlar, çeşmeler, merdivenler gibi çeşitli fonksiyonlar kullanılacak. Trabzon’un kültürel dokusunu tanıtıcı çeşitli bilgileri içeren panolarda vatandaşlarımız bir yandan spor yaparken diğer yandan Trabzon’un kültür dokularını tanımış olacak.”
SÜRMENE KERVAN YOLU VE KALE ÇEVRESİ DÜZENLEME PROJESİ
“Tarihi bir ilçemiz olan Sürmene, ipek yolunun denize açılan önemli noktalarından biridir. Dirlik, Aksu, Karacakaya, Zeytinli, Gültepe, Petekli ve Küçükdere gibi bünyesinde birçok kültürel değeri yüksek eser barındıran ve her biri tek başına birer turizm alanı olan bölgeyi Sürmene Kervan Yolu ve Kale Çevresi Düzenlemesi Projemiz ile farklı bir turizm alanı haline getirerek, Sürmene’nin turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağız.”
ARAKLI KONAKÖNÜ – KALECİK KÜLTÜR YOLU PROJESİ
“Tarihi ve doğal değerleri ile önemli bir kimliğe sahip Konakönü – Kalecik bölgesinde geliştireceğimiz projemiz ile saklı kalmış alanın turizme kazandırılmasını ve korumacı bir yaklaşımla gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasını sağlayacağız. Öncelikle alandaki tüm mülkiyet problemlerinin çözümüne esas çalışmayı yaparak katılımcı bir anlayışla bölgede yaşayan herkesin proje sürecine aktif katılımını temin edeceğiz.
SURLARIN BAKIM ONARIMI VE TARİHİ YAPILARIN AYDINLATILMASI
“4000 yıllık tarihi kentimizin simgesi olan Urartu, Ceneviz ve diğer medeniyetlerin günümüzde yaşayan eserleri tüm ilçelerimizdeki tarihi surlarımızın tamamının bakım ve onarımını gerçekleştirecek kültürel kimlik değerini ortaya çıkaracağız. Birçok tarihi ve kültürel yapıya sahip olan Trabzon’da bu yapıların değerini ortaya çıkarmak için bakım ve onarım çalışmaları tamamlanmış tüm tarihi yapıların mimari niteliklerine değer katacak şekilde ışıklandırılması ile Trabzon’un kültürel yapısına katkı sağlayacağız.”
*VAZELON – KUŞTUL MANASTIRLARI TURİZM ROTASI
Vazelon ve Kuştul Manastırlarını inanç turizmine kazandıracağını anlatan Genç, “Bu tarihi değerleri turizme sunmak için ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yapacağız. Manastırlara yaya erişimini daha güvenli hale getirmek için hazırladığımız projeyi uygulamaya koyacağız. İlgili bakanlıkların bu manas…
Trabzon’da turizm şahlanacak!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.