Dolar 32,3620
Euro 34,6628
Altın 2.391,58
BİST 10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Asiye Aydın vefat etti

Asiye Aydın vefat etti
15 Şubat 2024 23:58
902
A+
A-

Çaykara İlçemizin tanınmış Din Adamlarından Merhum Cafer Aydın hocamızın Eczacı kızı Asiye Aydın hanım bugün vefat etti. Bu vefat haberi elbette tanıyan dostları gibi bizleride üzdü.
Cafer Aydın hoca uzun yıllar Trabzon Merkezde İskenderpaşa Camii İmamlığı yaptı. İyi bir hafız idi, seside çok güzeldi. Kur’an-ı çok güzel okurdu. Bazı aykırı çıkışları ile çok farklı bir imajı vardı. O dönemde siyasete yakın ilgisi vardı. Sol ve Sosyal Demakrat görüşünü çok açık şekilde her zeminde dillendirmekten çekinmezdi. Aktif kişiliğini gözleyen ve tespit eden Eski Başbakan Merhum Bülent Ecevit, onu Başbakanlık Müşaviri yapmıştı. O dönemde Çaykaralı hemşehrilerinin işlerine çok yardımcı olduğu söylenir. Hemde hiç bir maddi karşılık talep etmeksizin.
Emekli olduktan sonra Trabzon’da çeşitli derneklerde halka faydalı olmaya devam etti. Vefat edince Bahçecik mezarlığına defnedildi. Rahmet diliyoruz.

Eczacı Asiye Aydın hanım Çaykara’da ilk okuyan bayanlardandır. Eczacı olduktan sonra ilk Eczanesini Çaykara’da açmış bir süre Çaykara’da açtığı eczanede insanlara yardımcı olmuş, daha sonra Numune Hastahanesi karşısında, uzun süre de Kunduracılar Caddesi giriş köşesinde KIBRIS Eczanesinde halka sağlık konusunda yardımcı olmuştur. En son sahildeki İmperyal Hastahanesi arkasındaki Eczanesinde çok kutsal olan insan sağlığına hizmete devam ediyordu. Bir süre önce hastalandığı dostları tarafından öğrenilmişti. O hastalığa rağmen hayat mücadelesine son bir kaç yıldır direniyor ve devam ediyordu.
Dik durmaya çalıştı. Dik durmak zorunda idi. Çünkü Aydın Ailesinin orta direği o idi. Önce babasını, sonra annesini, pandemi sürecinde de kardeşi Şerafettin’i aniden kaybetmişti. Bu vefatlar onu çok üzmüş, sorumluluğunu daha da artırmıştı. Trabzon’un siyasi ve cemiyet hayatının önemli ve tanınmış isimlerinden kardeşi Hikmet Nuri Aydın ile dayanışma içinde hayatın zorluklarına karşı aktif mücadelesini sürdürüyordu. Çünkü Rahmetli Cafer Aydın Hoca’nın varisi olmak, onun aktivitelerini devam ettirmek çok kolay değildi.
Asiye Hanım omuzlarında önemli bir yük olduğunun bilincinde idi. Ömrü boyunca hasta olan insanlara, Çaykaralı hemşehrilerimize yardımcı olmaya çalıştı. Kendine özgü farklı bir insandı.
15 Şubat 2024 günü aramızdan ayrıldı. Biz razıyız, Allah’ta razı olsun. Allah’tan rahmet diliyoruz. Bundan sonra görev ve sorumluklarının artacağı isim tabiki Hikmet Nuri Aydın bey olacağı kuşkusuz. Onunda üzüntülerini paylaşıyor, şahsında AYDIN Ailesinin tümüne başsağlığı diliyoruz.
Güle güle Asiye Aydın
Mekânın cennet olsun.
İz bırakarak gidiyorsun
Çaykara ve tabiki Trabzon seni unutmayacak.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Yurthaber yönetim kurulu başkanı Arslan YEŞİLYURT

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.