Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















İnsanlar, Seçim Derdinde Değil ; Geçim Derdinde…

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
29 Ocak 2024 22:57
197
A+
A-

Uzun yıllardır siyasetin içinde bulunan, uzun yıllardır işletmecilik yapan, uzun yıllardır gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Ayhan Yalçın olarak yazıyorum .Hayatımda birçok seçim süreci yaşadım. Yıllarca halkın içinde bulundum ve sahalarda aktif siyaset yaptım. Fakat bu kadar sönük bir seçim ve seçimi bu kadar umursamaz bir seçmen görmedim.

Peki niye mi?

Seçim insanların umurunda bile değil artık. Kim seçilecek diye insanlar umursamıyor artık. İnsanlar neyi mi umursuyor? İnsanlar, ekonomiyi umursuyor. İnsanlar cebinde ki parayı umursuyor. İnsanlar ay sonunu nasıl getireceğini umursuyor. İnsanlar faturalarını nasıl ödeyeceğini umursuyor.

Kısacası insanlar geleceğini düşünüyor. İnsanlar geleceğini düşünüyor ama, insanlar maalesef geleceğinden endişe ediyor. Hatta insanlar geleceğinden kaygılı. Zaten bu yüzden insanlar depresyona giriyor ve bu yüzden de intihar ediyor. Bakınız son yıllarda ülkemizde intihar edenlerin sayısında büyük bir artış var.

İnsanlar hanımına mutfak masrafları için para bırakamadığını umursuyor. İnsanlar çocuklarına harçlık bile veremediğini umursuyor. İnsanlar yüksek ev kiralarını nasıl ödeyeceğini umursuyor.

Gerçekten hayat çok zor artık. Ekonomik anlamda çok büyük krizler ve çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. İnsanlar hayat pahalılığı yüzünden çok zor günler yaşıyor. İnsanlar ihtiyaçlarını eskisi gibi karşılayamaz hale geldi. İnsanlar her ay bir sonraki ki aya büyük borçlarla giriyor. İnsanlar kredi kartı ile dönüyor. İnsanlar, borcu olan kredi kartı borcunu öbür karttan para çekerek ödüyor. Diğer kredi kartı borcunu başka bir karttan para çekerek ödüyor. Yani insanların kredi kartları dolmuş, insanlar günü kurtarıyor. Lakin insanlar geleceğini bankalara ipotek ediyor.

Peki nereye kadar?

İnsanlar geçinemediğınden dolayı farklı kazanç yolları arıyor. Birçok insan suç unsuru içeren işleri yapıyor ; Fuhuş, kaçakçılık, hırsızlık…. O yüzden ülkemizde fuhuş arttı. Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı arttı. Kap kaç ve hırsızlık olayları arttı.

İnsanlar cinnet geçiriyor artık!

Bakınız son yıllarda insanlar cinnet geçiriyor.

Bakınız son yıllarda insanlar intihar ediyor.

Bakınız son yıllarda insanlar cinayet işliyor.

Bakınız son yıllarda insanlar ay sonunu bile getiremiyor.

Hayat öyle bir hale geldi ki, asgari ücretle ve emekli maaşı ile, binbir zorlukla geçinmek için kırk takla atan insanlarla, asgari ücretlinin ve emeklilerin aldığı maaşını boğazda havyar yiyenlerin arasında geçiyor.

Asgari ücretle çalışanlar ve emekliler aldıkları maaşla bir ay geçinmek zorunda kalırken, zenginler boğazda rakı balık keyfi yapıyor!

Atalarımız ne demiş;” Tok, açın halinden anlamaz” …

Saygılarımla!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.