Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















ZEKİ MÜREN BÜYÜK ÖDÜLÜ AYŞE TAŞ’A VERİLDİ!

ZEKİ MÜREN BÜYÜK ÖDÜLÜ AYŞE TAŞ’A VERİLDİ!
10 Aralık 2023 11:08
362
A+
A-

Sanat Güneşi Zeki Müren’in doğum günü olan 6 Aralık tarihi, Türk sanat müziği ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın TRT Müzik ekranlarında yaptığı öneri ile ilk defa 2012 yılında, “Türk Sanat Müziği Günü” olarak kabul edildi ve tüm yurtta kutlandı. Akay’ın İmtiyaz Sahibi olduğu OnurAkayMedya ise bu özel günün bu sene 12. kez kutlanması nedeniyle, “Zeki Müren Büyük Ödülü” vermek için sanatçı ve öğretim görevlisi Nilgün Acar Onat’ın jüri başkanlığında özel bir jüri kurdu. Jüride usta bestekâr Turhan Taşan, ünlü sanatçı Ayşe Mine, ünlü sunucu Ayşe Egesoy, TRT’nin usta sanatçısı ve bestekâr Cengizhan Sönmez, usta şair Vural Şahin, TRT’nin usta keman sanatçısı ve bestekâr Talat Er, usta sanatçı Murat Seçkin, Zeki Müren’in yakın dostu yazar Göksenin Çakmak ve sanatçı Onur Akay yer aldı.

ZEKİ MÜREN BÜYÜK ÖDÜLÜ AYŞE TAŞ’A VERİLDİ!

Jüri, Türk Sanat Müziği Günü’nün 12. kez kutlanması nedeni ile ilk kez verilen Zeki Müren Büyük Ödülü’nü, Türk sanat müziğinin usta sanatçısı Ayşe Taş’a layık gördü. Altın Plak’la ödüllendirilen Taş, TRT Ankara Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı olarak görev yapmış ve emekli olmuştur. Sanatçı, Türk sanat müziğinin en güçlü bayan sesleri arasında gösterilmektedir. Jüri, usta sanatçılar Mustafa Sağyaşar, Melihat Gülses ve Ayşe Sağyaşar’ı ise “Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne lâyık görerek Altın Plak’la ödüllendirdi.

TÜRK SANAT MÜZİĞİNE HİZMET!

Jüri, bu sene Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü’nü ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu Sanatçısı Çiğdem Gürdal’a layık gördü. Altın Plak’la ödüllendirilen Gürdal’ın meşhur ettiği “Aşk” isimli şarkı, Türk sanat müziğine hizmet amaçlı Zeki Sincar Production ve OnurAkayMedya tarafından ücretsiz bir şekilde kliplendirilecek. İlk defa geçtiğimiz sene verilen “Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü”, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve Türk sanat müziği sanatçısı Gülşah Sönmez’e verilmiş ve Sönmez’in “Ömür Borcu” albümünde bulunan sözleri Onur Akay’a, bestesi Cengizhan Sönmez’e ait TRT repertuarındaki “Görmeden Sevmek” isimli sevilen eser kliplendirilmişti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI’NA SESLENDİ!

Türk Sanat Müziği Günü’nün ilan edilmesinde öncü rol oynayan Onur Akay Aydınlık’a konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a seslenen Akay, “Sanatçılarımız, Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy’un Türk Sanat Müziği Günü’ne destek vermesini gönülden arzu ediyor. Sayın Bakanımızın sanata ve sanatçıya değer verdiğini de çok iyi biliyor ve kendi öz müziğimizin bu özel gününe dikkat çekeceğini ümit ediyoruz. Türk Sanat Müziği Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.