Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Türk’ün Türk’ten Başka Dostu Yoktur

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
29 Mayıs 2023 22:15
507
A+
A-

Binlerce yıl boyunca, kurulan tüm Türk Devletlerine düşman kesilen, kurulan tüm Türk Devletlerini yıkmak için defalarca savaş açan ülkeler, bu savaşlarda başarılı olamayınca, bizleri içten yıkmaya çalıştılar. Hala da bu kirli emellerine ulaşmak için her yolu deniyor ve ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar.

Bu ecdad, yüzyıllar önce Avrupa’nın başlattığı Haçlı Seferleri, ya da Haçlı Akınları ile savaştı. Bu savaşlar yüzyıllar boyunca devam etti. Her defasında ağır kayıplar veren Haçlı Ordusu’nun Türk Devletlerini yenmeye güçleri yetmedi.

Yalnız Haçlı Seferleri’n de değil, Kurtuluş Savaşı’n da da böyle bir senaryo ile ülkemize savaş açtılar. Bu emellerine ulaşmak için ve ülkemize sahip olmak için yedi düvel bir araya geldiler.

Ülkemize sahip çıkmak için çoluk çocuk demeden, kadın erkek demeden, genç yaşlı demeden, herkes bu vatan uğruna cephede savaştı. Milyonlarca insan bu kutsal topraklar uğruna şehit oldu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ve Mehmetçiklerimize, ayrıca bu aziz vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Yüzyıllar boyunca tüm dünyanın gözü Türkiye’de oldu; 4 mevsimi bir arada yaşayan, verimli tarım alanlarına sahip, ülkenin her yerinde su kaynakları bulunan, bir çok bitki örtüsüne sahip bir ülke olması nedeniyle  tüm dünyanın iştahını kabartmıştır. O yüzden de ülke olarak her zaman tehlike altında olan bir ülke olduk.

Bir çok özelliği olan ve bir çok alanda Batı ülkelerinin ağzını sulandıran, ayrıca özlemle sahip olmak istediği cennet vatan Türkiye , her zaman Batı ülkelerinin rüyalarını süsleyen bir ülke olmuştur. Batı ülkelerinin bu rüyaları hiç bir zaman bitmedi. Asla da bitmeyecektir.

Ama her ne sebeple olursa olsun, Yüce Türk Milleti Haçlı Seferleri’n de olduğu gibi , ülkemizde gözü olanın gözünü yine oyacak ve onları yine bozguna uğratacaktır. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın.

Defalarca ülkemize seferler düzenleyen Haçlı Seferleri ve Kurtuluş Savaşında ülkemizi yok etmek için savaş açan ülkeler, bu ülkeyi parçalamaya güçleri yetmedi. Bu Yüce Türk Milleti’ni kılıç kalkanla, topla tüfekle yenemeyen düşmanlar, şimdi de farklı yöntemlerle yenmeye çalışıyorlar.

Savaşlarla ele geçiremedikleri Türkiye’yi farklı yöntemlerle ele geçirmeye ve yok etmeye çalıştılar. Bu defa strateji değiştirdiler; Alevi Sünni, Ermeni, Yahudi, kürt Türk ayrımı derken, bizleri birbirimize kırdırmak ve birbirimize karşı düşman etmek istediler. Çünkü başka çareleri yoktu. Ama çok şükür bunu da başaramadılar.

Dünya değişti. Türkiye’de değişmek zorunda…

Artık eskisi gibi kılıç kalkanla topla tüfekle savaş yapılmıyor. Şimdi ise savaşlar teknolojik silahlarla yapılıyor. O yüzden de savunma sanayisinde çok güçlü olmak zorundayız. İş te o yüzden bu ülkede İHA’ lar, SİHA’lar, Bayraktar Akıncı ve Kızılelma üretiliyor. İş te o yüzden bu ülkede ağır silahlar ve mühimmat üretiliyor. İş te bu yüzden TCG Anadolu (L-400) Gemisi denizlerde olmak zorunda.. Düşmanlarımızın korkusu iş te bu yüzden. Çünkü düşmanlarımız  ülkemizin savunma sanayisi olarak dışa bağımlılıktan kurtulmasını ve güçlü olmasını istemiyorlar.

Yalnız savunma sanayi alanında değil, yerli otomobil TOGG’un üretimi ile birlikte tüm dünyada şimşekleri üzerine çeken ülkemiz, yerli otomobil ile gözleri kamaştırıyor. İş te o yüzden yerli otomobil TOGG’un üretilmesini istemiyorlar.

Bu güzel ülkeye sahip olmak suç mu?

Bu cennet vatanda yaşamak bizlerin hakkı değil mi?

Yalnız savaşlarla değil, ekonomik anlamda da büyük saldırılara karşı büyük bir savaş veren Türkiye, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı dimdik ayaktadır. O yüzden bizler millet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkacağız. O yüzden bizler millet olarak çok ama çok çalışacağız. O yüzden bizler millet olarak üretilm yapacağız ve dışa bağımlılıktan kurtulacağız. Çünkü bunun başka yolu ve başka çaresi yoktur. Ayrıca ” Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur “…

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Ayhan Yalçın

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.