Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 21°C




















Trabzon İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan: Erzurum’daki gibi olaylar yaşanmasın

Trabzon İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan: Erzurum’daki gibi olaylar yaşanmasın
8 Mayıs 2023 14:51
136
A+
A-

Trabzon İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan Çarşamba günü gerçekleşecek mitinge vatandaşları davet etti ve güvenlik güçlerine çağrıda bulundu.

“Erzurum’daki gibi olaylar yaşanmasın”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Çarşamba günü saat 17:00’da Trabzon’da gerçekleşecek olan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da katılacağı miting için vatandaşları Atatürk Alanı’na davet etti. Ayrıca dün Trabzon ve Erzurum’da yaşanan olayları dikkat çekerek, kınadı. Aynı olayların Trabzon’da yaşanmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, valiliğe ve emniyet güçlerine çağrıda bulundu.

“YAŞANAN OLAYLARI KINIYORUM”

Fatma Başkan açıklamasında ilk olarak Erzurum ve Trabzon’da yaşanan olaylara değindi ve kınadığı açıkladı. Başkan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle dün Erzurum’da ve şehrimizde yaşanan şiddet olaylarını kınıyorum. Seçime çok az bir süre kala, kaybettiğini anlayan iktidar mensupları, ülkemizi ve şehrimizi bir kaosun içine çekmek istiyorlar. Devletin yetkili makamları ise bu işlere çanak tutuyor. Yetkili ağızlardan yapılan açıklamalar, yaşanan çirkin ve kötü şiddet olaylarını meşrulaştırmaktadır. Bunlara dair hiçbir önlem alınmazken, sadece izlemeyi tercih ediyorlar. Biliyorsunuz, Erzurum’da elinde Türk Bayrağı olan vatandaşlarımız taşlandı. İlimizde ise AKP İl Başkanı, İlçe Başkanı ve milletvekillerinden olduğu bir grup Millet İttifakımızın üyelerinden oluşan bir grup arkadaşımıza saldırdılar.  Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Adayı Mustafa Erdi Çakır ve Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu’na fiziksel şiddet uygulamaya kalktılar.  Bu olayları tasvip etmiyor, şiddetle kınıyoruz. Trabzon tarihinde yaşanmayan olaylara şahitlik ediyoruz. Organize bir kötülük ile karşı karşıyayız. Kaybediyor olmanın vermiş olduğu korkuyla beraber, şiddet ve kaos çıkarma peşindeler. Ancak biz bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Hak, hukuk, adalet, sevgi, barış ve kardeşlik, söylemlerinin karşısında başvurulan şiddet, aslında her şeyin bir kanıtı. İstedikleri ve oluşturdukları iktidar ve yönetim biçimin yansımasıdır. Bizler İYİ’ler ve cesurlar olarak asla korkmuyoruz, mücadele etmekten çekinmiyoruz.  Ancak şunu da biliyoruz az kaldı, 14 Mayıs’ta oluşturmak istedikleri bu kaotik ortam ve iktidarları sandığa gömülecek ve yerle yeksan olacaktır. Ülkemize güneş yeniden doğacaktır.”

VALİLİK VE EMNİYETE ÇAĞRI

Fatma Başkan valiliğe ve emniyet birimlerine Çarşamba günü için çağrıda bulundu ve hiçbir şiddet olayının yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek şu şekilde konuştu:

“Bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biliyorsunuz ki, Çarşamba günü saat 17:00’da Genel Başkanımız Meral Akşener, şehrimizin evladı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, memleket sevdalısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, ilimize gelerek vatandaşlarımızla buluşacaklar. Aynı gün farklı bir partinin de mitingi olacak. Buradan Valiliğe ve Emniyet Teşkilatına sesleniyorum. Son bir haftadır ilimizde yaşanan olaylar ortada. Önce HÜDA PAR olayı ile şehrin sinir uçlarıyla oynadılar. Dün ise Cumhuriyet Halk Partisi ve Gelecek Partisi’nden arkadaşlarımıza saldırlar. O gün için gerekli önlemlerin alınması talep ediyorum. Bizler sağduyu, sevgi ve kardeşlik dilinden yanayız. Erzurum’da yaşanan olaylar bizler için önemli bir ders olmuştur. O gün gerekli tüm önlemlerin şimdiden alınması talep ediyorum. Şehrimiz Trabzon’da, Erzurum’da yaşanan olaylarının benzerinin olmasını istemiyoruz. Tüm yetkili kuruluşların asıl görevlerinin, vatandaşlarımızı korumak olduğunu hatırlatmak istiyor ve olayları izlemeden görevlerini yapmalarını talep ediyorum.”

“DEMOKRASİ ŞÖLENİNE HEMŞEHRİLERİMİ DAVET EDİYORUM”

“Son olarak, tüm hemşerilerimi, Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz, demokrasi şöleni olacak mitingimize davet ediyorum. Mitingimiz saat 17:00’da Trabzon Atatürk Alanı’nda (Meydan) gerçekleşecektir. 10 Mayıs Çarşamba Trabzon Tarih Yazacak, Türkiye İYİ olacak. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.