Dolar 32,5908
Euro 34,8058
Altın 2.422,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Açık
Trabzon
26°C
Açık
Çar 29°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan Soylu’ya ‘Sandık Güvenliği’ cevabı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan Soylu’ya ‘Sandık Güvenliği’ cevabı
2 Mayıs 2023 19:27
165
A+
A-

Trabzon ve 28.Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Kaya, Trabzonlu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın bir otelde verdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kaya, Ortak SKM çalışmalarının yanı sıra Trabzon’da pankartların toplanmasıyla ilgili konuştu. Sandık güvenliği konusunda ise İçişleri Bakanının sözlerine tepki gösterdi.

SAĞDUYUSUNU KAYBEDENLERİN YARDIMINA ŞEYTAN KOŞARMIŞ

Millet İttifakı’nın seçim kampanyası pankartlarının toplanmasına ilişkin sert eleştirilerde bulunan Milletvekili Kaya, “Sağduyusunu kaybedenlerin yardımına önce şeytan koşarmış. Bugün hangi alana bakarsanız bakın Türkiye’nin yaşadığı bu. Of’tan Trabzon’a gelirken şehitlerimizin adı verilen üst geçitlerimizde AK Parti pankartları özensizce asılıyordu. Şehitlerimizin ismi pankartla kapatılmıştı. Araçla giderken durduk. Pankartı söküp yan tarafa astım. Dikkatsizliği vurguladım. Koşturma içinde arkadaşlarımı da uyardım. Siyaset her şeyden önce nezakettir. Hepimiz bu ülkeye hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Eğer biz AKP’nin bugün yaptıklarını yapacaksak, zenginleşirken milletimizi fakirleştireceksek, kendimiz şatafat içinde saraylarda yaşarken millet tencere kaynatamayacaksa Allah bu iktidarı bize nasip etmesin. Biz bu ülkeye refahı getirmeye talibiz. Birlikte üretmek, adaletli bölüşülsün istiyoruz. Artık yeter diyoruz.” diye konuştu.

TEDBİRİ ALDIK, FIRSATÇILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

Sandık güvenliği için tedbirlerin alındığını kaydeden Kaya, “Seçim güvenliğiyle ilgili gerekli tedbir aldığımızı ifade etmek istiyorum. Sandık görevlilerimizi Trabzon’da bütün ilçelerde eksiksiz belirledik. Eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Millet İttifakı olarak 6 partinin tecrübeli kadroları var. Geçmiş dönemde bir takım eksiklikler, bir takım haksızlıkların, fırsatçılıkların yapıldığını gördük. Buna izin vermeyeceğiz. Tedbiri aldık.

İÇİŞLERİ BAKANININ SÖZLERİ VAHİMDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “4 Mayıs darbe siyasi darbe girişimidir’ söylemine cevap veren Kaya, “Bu ülkenin İçişleri Bakanı zaman zaman Trabzonlu olmakla övünür. Geçenlerde bir açıklama yaptı. O sözleri duyunca inanılmaz üzüldüm. Sandığa ilişkin o sözler belki bu toprakların gördüğü en ağır, yanlış, acımasız sözler. İçişleri bakanlığı düzeyinde siyaset yapan bir insanın o sözleri söylemesi vahimdir. Sandığı biz milletin iradesinin tecelli ettiği yer olarak görüyoruz. Bu ülkenin içişleri bakanlığı ki kolluk kuvvetleri bakanlığın emrindedir. Böyle açıklamayı kabul etmek mümkün değildir.” açıklamalarına yer verdi.

EN VERİMLİ SEÇİM DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Kaya, Millet İttifakı Ortak Seçim Koordinasyon Merkezi ile ilgili “Trabzon’da birçok ilde belki yapılamayan bir şey yaptık. Millet İttifakı olarak 6 siyasi parti temsilcisiyle yürütme kurulu oluşturduk. Kurulun başına da Deva Partisi önceki il başkanımız Kubilay Çiçek’i getirdik. İyi ki de böyle yaptık. Ortak akılla karar aldık. İşler tıkır tıkır işliyor. 6 siyasi partimizin ayrı tecrübesi, bilgi birikimi var. Bunlar harmanlanıp, süzgeçten geçirilip bir programa dönüştürülüyor. Belki de şu ana kadar yaptığımız en verimli seçim dönemi geçiyoruz. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sahadaki sonuçları görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.