Dolar 32,5824
Euro 34,7951
Altın 2.506,68
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı

Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı
30 Nisan 2023 12:03
317
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Trabzon’da bir ilk olarak hayata geçirilen Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi bugün düzenlenen muhteşem törenle hizmete açıldı.

Trabzon'da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, düzenlenen törenle kadınların hizmetine sunuldu. Başkan Zorluoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eski bakanlar Faruk Nafiz Özak, Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Yılmaz Büyükaydın, Meryem Sürmen, Zafer Ofluoğlu, İlçe Belediye Başkanları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon'da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı

SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK

Açılışta konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partimizin ve belediyemizin vizyonu niteliğinde olan bu eserin kadına verdiğimiz kıymetin kadınlarımıza atfettiğimiz değerin ve önemin somut bir göstergesi olan bu güzel eserin hizmete açılması dolayısıyla sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burası bizim eşimle beraber Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz andan itibaren esasında bir hayalimizdi. Ankara’da İstanbul’da eşimin de yararlandığı bu neviden tesisler vardı. Biz Trabzon’a gelirken Trabzon’umuza Trabzon’umuzun hanımefendilerine ve kadınlarına böyle bir tesisi gerçekten kazandırmak hayaliyle beraber gelmiştik. Sonrasında bunu proje kataloğuna koyduk ve 2019 seçimlerinde Trabzon’umuza bu projemizi bahsettik, söz verdik. Elbette şimdi bu sözümüzü yerine getirmiş olmaktan çok büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Şehrimize tekrar hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimizi teşriflerinden bir tanesinde kendisine bu projemizi, fikrimizi açtık, o da bize dedi ki ‘Elbette yapın. Elinizi tutan mı var?’ Burası büyük bir maliyeti olan tesis. Biz bunu acaba hayırsever bir iş insanımızın katkısıyla yapabilir miyiz diye bir uğraşa girdik. Burada kıymetli bakanımız Faruk Nafiz Özak’ın hakikaten çok kıymetli desteğini gördük. Ona da şükranlarımızı sunuyoruz. Burayı Cengiz İnşaat sahibi Mehmet Cengiz sağ olsunlar sponsorluğunu tamamen üstlendiler. Yapımının tamamını, donanımının da çok büyük bir bölümünü Cengiz İnşaat üzerinden biz temin ettik. Bugün bu bina burada vücut buldu. Ben Mehmet Cengiz’in şahsında Cengiz İnşaata da hususen teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Trabzon'da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Hizmete Açıldı

ÜRETTİKÇE KAZANACAKLAR

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Burası 4 ana bölümden oluşuyor. Hanımefendilerin dinlenecekler, eğlenecekleri, spor yapabilecekleri bir sosyal hizmet alanı var. Havuzuyla, fitness salonlarıyla, kafeteryalarıyla gerçekten muhteşem bir alan. Diğer tarafta yine kadınlarımıza danışma anlamda ciddi hizmet verebilecek sporuyla, avukatıyla, diyetisyeniyle, sosyoloğuyla çok güzel bir kadın danışma merkezimiz var. Hemen yanında çok sayıda atölyemiz, kadınlarımızın üreteceği, ürettikçe kazanacağı çok güzel bir yapı orada oluşturduk. Son olarak gerek eğitim faaliyetleri, gerek diğer faaliyetlerle şehrimizde başta kadın derneklerimiz olmak üzere bu neviden ihtiyaçları görecek muhteşem birçok amaçlı salonumuz var” ifadelerini kullandı.

 

HANIMEFENDİLERE HAYIRLI OLSUN 

Başkan Zorluoğlu son olarak, “Ben bu duygularla elbette Trabzon’da gerçekleştirdiğimiz bütün eserlerin arkasında ki en önemli güzümüz olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, yine değerli bakanlarımıza, şimdi bir tanesi değerli Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız aynı zamanda bizim milletvekili adayımız. Bakanlığı döneminde çok desteklerini gördük. Trabzon’a gelmesi bizim gücümüzü çok daha fazla arttırdı. İnşallah çok daha fazla esere birlikte imza atacağız. Ben sayın bakanımıza ve değerli milletvekillerimize kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son teşekkürü elbette ki belediye teşkilatımıza kendi mesai arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyor bu tesisin Trabzon’umuzun güzel kadınlarına değerli hanımefendilerine tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyor sizlere saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

SÜRMEN: BU ÇATI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Meryem Sürmen, “Burada ahşap boyamadan kuaförlüğe, aşçılıktan çağrı merkezi operatörlüğüne kadar istihdama yönelik kursların yer alacağı ve daha birçok fırsata ev sahipliği yapacak olan bu tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, bakanlarımıza ve tüm birimlerimize teşekkür etmek istiyorum. Sevgili güçlü kadınlarımız, kadınları toplumun dışında tutmaya çalışan ve soyutlanmalarını isteyen zihniyetle mücadelede en güzel cevapları sizler, bizler, üreterek biz buradayız diyerek verdiniz. Ve aynı azimle aynı hırsla bu mücadeleye devam edeceğiz. Gücünüzün farkında olmanız gücünüzü sonuna kadar kullanıyor olmanız ve tüm zorluklara omuz vermenizin taktire şayan olması kaçınılmazdır. İşte güce güç katacak olan bu çıtının güçlerin birliğinin sembolü haline getirecek olan bir yuva olacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

KÖSEOĞLU: BÖLGEYE HİZMET VERECEK

AK Parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi kadını önceleyen siyasal sosyal ve ekonomik anlamda hayatın öznesi olarak gören bir anlayışı ortaya koyan bir eserdir. Büyükşehir Belediyemiz bugün sadece Trabzon’a değil bölgeye hizmet verecek bu güzel tesisi hayata geçirmekle kalmamış, bu tesisin en etkin şekilde kullanılması için geçtiğimiz ay kadın ve yaşam merkezi daire başkanlığını kurarak çok başarılı bir şekilde bu hizmeti etkin hayata geçmesinin önünü açmıştır. Ben buradan kendisine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

KARAİSMAİLOĞLU: TRABZON İÇİN HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Şehirlerimizde böyle tesisler üretmek şehirlerimizi daha da yaşanabilir hale getiriyor. Konusu kadın olunca daha da heyecanlanıyoruz: ben de öğretmen bir annenin evladı olarak karşınızdayım. O yüzden kadınların iş hayatında çektikleri zorlukları bilen biri olarak buradayım. Bu engelleri kaldırmak için çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanı öncülüğünde kadın için AK Parti hükümetleri çok şeyler yaptı. Trabzon gelişiyor, büyüyor. Hem yaşam hem sosyal alanları yaparak şehrimizi geliştiriyoruz. Özellikle hükümetlerimiz döneminde Trabzon’da çok büyük şeyler yapıldı am yeterli değil. Projelerimizi Trabzon’a kattığımızda çok daha şeyler başarmış olacağız. Hem Trabzon için hem Türkiye için hizmet vermeye devam edeceğiz.

KARAİSMAİLOĞLU: ZİGANA TÜNELİ DÜNYANIN HİZMETİNE SUNULACAK

Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz teknik birim olduğumuz için maalesef bizde fazla kadın arkadaşımız yok. Ama bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Kadın iş arkadaşlarımızı kadromuza katmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Kadın mühendis arkadaşlarımıza da ihtiyacımız var. İnşallah bu vizyon projelerimizi de bir bir Trabzon’a kazandıracağız. Yıllardır beklenen çevre yolu projemizin temelini atacağız. Bu da AK Parti hükümetlerine nasip olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı Trabzon’da ağırlayacağız. Zigana Tüneli’ni dünyanın hizmetine sunacağız. 14.5 kilometre ile Avrupa’nın en uzun tünelini Trabzon ile Gümüşhane arasına inşa ettik. Bu projelerle Trabzon gelişecek. Buradaki Trabzonluların hayatını kolaylaştıracak. Trabzon’un sosyal hayatını gelişmesi yönünde pozitif şeyler sunacak. Trabzon’un daha iyi olabilmesi için yapılabilecek her şeyi yapacağız. Trabzon, Türkiye ve dünyanın parlayan şehri olacak. Bu birlik beraberlikle 14 Mayıs’ta sizin bizlere vereceğiniz destekle birlikte Trabzon’un değişmesi yönündeki çabalarımızı daha da artıracağız. Türkiye dünyanın sayılı ülkelerinden en büyük 10 ekonomiye girebilmesi için Trabzon’un daha da büyümesi gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

GANİTA ŞEHRİMİZE CAN KATACAK

Bu tür tesislerin sayılarını artıracağız. Ganita’yı da açacağız. Şehrimize can katacak. Trabzon’da ve Türkiye’de çok büyük şeyler oluyor. Sayın cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve yönetimi sayesinde bunlar oluyor. Bizlere yetkiyi verdiğinizde dahası da olacak. Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışının ardından Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler yaşam ve istihdam merkezindeki kursiyerleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.