Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















TARİHİN UNUTMADIĞI, EMEGİN UNUTULDUĞU BUGÜN

TARİHİN UNUTMADIĞI, EMEGİN UNUTULDUĞU BUGÜN
30 Nisan 2023 09:58
177
A+
A-

NEVZAT AKSOY

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.

Her yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçi günü olarak bildiğimiz, ve sözde işçi bayramı olarak kutladığımız, emeğin, alınterinin, insana verilen değerin tarihten günümüze cereyan eden, bazı hak ve hukukların günümüzde giderek eriyip, sadece bir kağıt üstünde kalan, bu anlamlı günün rutin seneyi devriyesinde hatırlanıp, hakkı emekçiye tam anlamıyla teslim edilmediği bir zaman dilimini yaşıyoruz.

Emeğe saygı insana verilen değerin anahtarıdır.Maalesef dünyaya egemen olan değişim ve dönüşümler sonucu insanoğluda bundan nasiplenerek payını alıp, insancıllıktan maddiyatçılık kulvarına doğru bir eksen kay ması yaşıyor, ve yaşamaktadır. Gözü hırs ve dünya malının cezb edici tesirinden kurtaramayan zayıf iradeli, bazı insanlık kitleleri, çoğunlukta olduğu için, küresel dünyaya dalgalar şeklinde yayılarak olumsuz bir norm model teşkil ederek, var olan hak, hukuk, insan ve insanlık emeğine de olan saygı ve hukukuda bitirmektedir. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. … 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması Kabul edilmiştir. Ama bugün gel gör ki dünyamızı kuşatan adaletsizlik zırhı, Emek ve Dayanışma günü ruhundan eser bırakmamış.Haksızın haklıya; güçlünün güçsüze, yanlışın doğruya, emeğin haketmeyene taraf acımasız ve adaletsiz bir minvalde insanlık yaşantı ve hayatlarını esir almıştır.

Nasıl ki dünyanın bir yarımküresinde yaz mevsimi yaşanırken, diğer bir yarımküresinde kış mevsimi yaşanıyorsa; insanlığın yaşadığı adaletsiz gelir dağılımı da emeği ve dayanışma ruhu, insan ve insana olan değer ve saygının yönünü tayin etmiştir. Bugün Emek ve Dayanışma çoğunlukta hak ve adaletin hakimiyetinden çıkmış, acımasız vicdan ve merhamet sahibi olan güç ve iktidarların eline geçmiştir.Emek vicdana değil, güce çanak tutmuştur. Zalimlerin çarkı, cahillerin çalışmayan kafalarıyla dönmektedir, sözü anlayana iyi bir örnektir.Herkesin adaleti kendi vicdanlarında saklıdır.Maddiyatı adalete Tercih etmediğimiz müddetçe, hak ve hürriyetlerimiz güçlü olacak, birlik beraberlik, emek,ve

insana saygı yer alarak, hakkı gerçek anlamda hak eden emekçi ve hak sahiplerine tesliminin

hep birlikte şan ve şerefine nail olabileceğiz. Bu duygularla tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi bayramını kutlar, döktükleri alınteri, ve hakettikleri emeğe kavuşmalarını diliyoruz.

Saygı ve sevgilerimle

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.