Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Az Bulutlu
Trabzon
23°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C




















UCİM GAZİANTEP’TE 3.500 DEPREMZEDE İLE BULUŞTU

UCİM GAZİANTEP’TE 3.500 DEPREMZEDE İLE BULUŞTU
13 Nisan 2023 14:53
397
A+
A-

UCİM, Gaziantep’te 3 bin 500 depremzede ile buluştu
Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren UCİM, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye’de bini çocuk olmak üzere toplam 3 bin 500 depremzedeyle buluştu. Ünlü sanatçıların da katılımıyla çocuklara birbirinden güzel etkinliklerle moral verilirken bölgedeki pek çok ihtiyaç da giderilmeye çalışıldı. Depremzedelerle İftar yemeğinde de buluşan gönüllüler, dayanışmayı büyüttü.
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), deprem bölgesindeki çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor. Özellikle çocuklara moral olmak, her türlü ihtiyaca cevap vermek ve gelen talepleri dinlemek üzere sahada aktif bir çalışma yürüten UCİM, oluşturduğu afet koordinasyon birimindeki ruh sağlığı uzmanları ve avukatlarıyla da danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca, Ramazan ayı nedeniyle de depremzedelerle iftar yemeğinde buluşup dayanışmayı büyütüyor.
Bu kapsamda son olarak Gaziantep’te Nurdağı Nur 2 ve İslahiye 2 konteyner kentlerini ziyaret eden UCİM gönüllüleri, depremzedelere pek çok destek sundu.
Ziyarete; UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ile birlikte Berk Oktay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Durul Bazan, Burç Kümbetlioğlu, Ersin Olgaç, Ayşe Tolga ve Banu Akdeniz Ergen gibi ünlü isimler de katıldı.
ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER
Toplam 666 konteynerin yer aldığı bölgede bini çocuk olmak üzere toplam 3 bin 500 kişiyle buluşuldu. Çocuklar için; tiyatro ekibi ile müzikal tiyatro gösterisi, Minika Çocuk ekibinin maskotlu Hacivat Karagöz gösterisi, çocuklarla psikososyal destek atölye, deney atölyeleri ve müzikli oyunlar gibi pek çok etkinlik düzenlendi.
UZMANLAR HİZMET VERDİ
Öte yandan bölgedeki yetişkinlere ve çocuklara yönelik olarak da ruh sağlığı uzmanları ile psikolojik destek ön görüşmeleri yapıldı. Ayrıca online terapi için saha araştırması organizasyonu ve deprem travma ölçeği uygulanarak ihtiyaç analizleri oluşturuldu. Uzman avukatlar da deprem sonrası hukuki ihtiyaçlar için danışmanlık hizmeti verdi.
İHTİYAÇLAR GİDERİLDİ
Bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için ise; çocuk ve yetişkin terlikleri, hijyen kolileri, hazır mama ve meyve pürelerinden oluşan bebek gıda takviyesi, bebek bezleri, bebek emziği ve biberon, yetişkin ve çocuk elbiseleri, balık yağı, taze yaş meyve, yetişkin ayakkabıları ve lise öğrencileri için üniversite hazırlık test kitapları bölgeye götürüldü.
Gün boyu süren etkinliklerin sonunda UCİM gönüllüleri, depremzedelerle iftar yemeğinde buluştu.
…….

UCİM GENEL MERKEZ;

Kültür Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı No:130 Barbur Apartmanı Kat:6 No:6 Akdeniz/MERSİN

TELEFON : +90 324 331 18 18

E-POSTA : bilgi@ucim.org.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.