Dolar 32,5241
Euro 34,8052
Altın 2.423,36
BİST 9.735,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















ANAVATANDA NEFRET, CYNTHIA MILLER-IDRISS’İN IRKÇILIK ÜZERİNE UFUK AÇICI ÇALIŞMASI AYRINTI’DAN ÇIKTI!

ANAVATANDA NEFRET, CYNTHIA MILLER-IDRISS’İN IRKÇILIK ÜZERİNE UFUK AÇICI ÇALIŞMASI AYRINTI’DAN ÇIKTI!
12 Nisan 2023 18:26
154
A+
A-

Görüşleri uluslararası siyasi arenada ve akademik dünyada büyük yankı uyandıran eğitim ve sosyoloji profesörü Cynthia Miller-Idriss’in ırkçılık üzerine kurguladığı kitabı Anavatanda Nefret – Yeni Küresel Aşırı Sağ, Ayrıntı logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde yerini aldı. Dünyanın birçok ülkesinde kendilerine milyonlarca taraftar bulan çeşitli aşırılıkçı akımlardan yola çıkan Cynthia Miller-Idriss, nefretin üretildiği fiziksel ve sanal alanlara odaklanıyor. Yarının aşırı sağcı milliyetçilerinin, gündelik hayatın içindeki sıradan mecralardan doğduğunu gözler önüne seren Anavatanda Nefret, bir umut ışığı olaraksa aşırılıkçı radikalleşmeyle mücadelede kullanılabilecek yenilikçi stratejiler sunuyor.

 Ayrıntı Yayınları’nın İnceleme Dizisi kapsamında yayımlanan Cynthia Miller-Idriss imzalı Anavatanda Nefret, Behzat Hıroğlu’nun çevirisiyle Türkiye’deki okurlarla buluşuyor. Kitabını nefret suçuna maruz kalanlara, ailelerine ve onların acısına ortak olanlara ithaf eden Cynthia Miller-Idriss, Anavatanda Nefret’i pedagoglar, politika yapıcıları, ebeveynler, eğitmenler, radikalleşme ve nefret tehdidi altındaki kişilerle etkileşim kuracak diğer kişileri de kapsayacak şekilde halka yönelik ve halk için kaleme aldığını dile getiriyor.

ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde aşırılıkçı akımlar kendilerine milyonlarca taraftar buluyor. Komplo teorilerinden, beyaz üstünlüğüne dair tezlerden, göçmen karşıtlığından beslenen nefret suçları ve şiddet vakaları günbegün artıyor. Hal böyle olunca aşırılıkçı akımların insanları nasıl etkilediği, hangi mecraları kullanarak toplumda yaygınlaştığı konusu ise çok önemli bir araştırma konusu haline geliyor.

Cynthia Miller-Idriss nefretin üretildiği fiziksel ve sanal alanlara merce­ğini doğrultuyor ve “Aşırı sağcılar nerede taraftar topluyor?” “Gençler günlük yaşamlarında aşırılıkçı mesajlarla ne zaman karşılaşıyor?” gibi sorulara cevaplar arıyor. Özellikle toplumların marjlarındaki gençlerin çeşitli ortamlarda nasıl hedef alındığını analiz ediyor ve radikalleşmeye giden yolun ergenlik ve yetişkinlik boyunca aşırı sağcı ortamlara girip çıkmakla oluşan bir süreç olduğunu gösteriyor.

Anavatanda Nefret yarının aşırı sağcı milliyetçilerinin üniversite kam­püslerinden karma dövüş sanatları salonlarına, giyim mağazalarından çevrimiçi oyun sohbet odalarına ve YouTube yemek kanallarına kadar farklı mecralarda nasıl bir araya geldiğini gözler önüne seren ufuk açı­cı bir çalışma. Kitap okurları yalnızca günümüz aşırı sağının gençleri cezbettiği ve tuzağa düşürdüğü ana akım mekânlara ve alanlara gö­türmekle kalmıyor aynı zamanda aşırılıkçı radikalleşmeyle mücadelede kullanabileceğimiz yenilikçi stratejileri de ortaya koyuyor.

Anavatanda Nefret – Yeni Küresel Aşırı Sağ, raflarda ve internet satış sitelerinde!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.