Dolar 32,4695
Euro 34,7807
Altın 2.477,67
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C




















” Bölük dur, Kandıra’lı sen de dur”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
10 Nisan 2023 22:22
626
A+
A-

Ne zaman Kandıra’lı bir Milletvekili çıkartacağız?

Ne Kandıra’lı bir Milletvekili göreceğiz?

Kandıra’lı bir insan niçin Milletvekili olmuyor?

Niçin Kandıra’lı insanlar Milletvekili olamıyor?

Kandıra’lı insanlar yalnızca oy versin. Ama Milletvekili olmasın diye mi düşünülüyor?

Hani bir söz vardır.

“Bölük dur! Kandıralı sen de dur!”

Sen dur Kandıra’lı. Sen Milletvekili olamazsın ”

Sen yalnızca oy ver. Ama Milletvekili olma. Çünkü Kandıra’lı milletvekili olamaz ” diye mi düşünülüyor?

Kocaeli’de yaklaşık 200 bin, belki daha fazla Kandıra’lı hemşehrilerimiz var. Fakat ne yazık ki bir Milletvekili çıkartmak gibi bir şansımız yok. Zaten bir değer veren de yok ya!

Neden biliyor musunuz? Çünkü Kandıra’lı hemşehrilerimiz birlik ve beraberlik içinde olamıyor. Birlikte kenetlenip, bir güç elde edemiyor. Organize olup, güçlü bir potansiyele sahip olamıyor. Çünkü bizler yönetilmeye alışmışız! Yönetmeye değil!

Yazık ki, hem de ne yazık!

Bu seçimde bir şeyleri kırma ve bir şeyleri değiştirme zamanı gelmişti. Aslında Kandıra’mızın güzel insanları birbirine sahip çıkarak, en az bir milletvekili adayı çıkartabilirdi. Ama maalesef her zaman ki gibi, bu seçimde de yine birlikte hareket edemedik. Her zaman ki yine kenetlenip bir yumruk olamadık. Her zaman ki gibi yine “Kandıra’lı sen de dur ” sözüne karşı koyamadık.

Aslında bu seçimde güçlü aday adaylarımız vardı; CHP ‘den Mehtap Memiş, AK PARTİ ‘den

Kenan Seyrek, İbrahim Efe. Her üç aday adayımız da kendini ispatlamış ve kariyer yapmış siyasetçilerdi. Bu üç adayımız da milletvekili olmayı hak eden siyasetçilerdi.

Mehtap Memiş, Kenan Seyrek ve İbrahim Efe, Kocaeli ve Kandıra’mızı en iyi bir şekilde temsil edecek yeteneklere sahipti. Ve üç aday adayımız da Kandıra’mızın öz evladı ve has ve manavdı. Ama maalesef bu seçimde manavlara sahip çıkılmadı. Bu seçimde de manav kökenli siyasetçiler kaile alınmadı. Bu seçimde de manav kökenli insanlara değer verilmedi.

Kandıra’lı siyasetçilerin birlikte hareket etme zamanı geldi de geçiyor bile. Kandıra’lı hemşehrilerimizin Kocaeli’de varlığını hissettirme ve gücünü gösterme zamanı geldi de geçiyor bile.

Bu seçim de bizlere gösterdi ki, Kocaeli siyasetinde Kandıra’lı siyasetçilerin gücü ve önemi yok. Bu seçim de gösterdi ki, Kandıra’lı siyasetçilerin milletvekili olma hakkı yok.

Bu seçim de gösterdi ki Kandıra’lı hemşehrilerimiz için söylenmiş sözler yine devam ediyor Ne demişler; ” Bölük dur, Kandıra’lı sen de dur “…

Zaten yıllardır aynı yerde duruyor ve aynı yerde bekliyoruz. Çünkü Kandıra’lı hemşehrilerimiz aynı yerde durmaya ve aynı yerde beklemeye alıştı.

Ama inşallah ileride bu kısır döngünün önüne geçeceğiz. İnşallah gün gelecek Kocaeli’de, Kandıra’lı hemşehrilerimiz güçlü bir manav kökenli olduğunu gösterecektir. İnşallah gün gelecek Kandıra’lı siyasetçiler Kocaeli’de rüştünü ispat edecektir.

Saygılarımla!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.