Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















Depremzedelere Londra’da Destek Konseri

Depremzedelere Londra’da Destek Konseri
3 Mart 2023 13:21
174
A+
A-

Tüm dünyayı yardım için harekete geçiren deprem felaketine yönelik olarak, kültür ve sanat dünyasından destek faaliyetleri devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere’nin önde gelen iki konservatuarından (Royal Academy of Music ve Royal College of Music) müzisyenler, genç viyolonselist Altan Mardin’in liderliğinde, Londra’da St Michaels & All Angels Kilisesi’nde depremzedeler yararına bir konser düzenledi.

Müzisyenler, programda Bach, Scarlatti, Mozart, ve Fauré’nin eserleri ile birlikte, Altan Mardin’in geleneksel Güney-Doğu Anadolu türkülerinden esinlenerek, bu etkinlik için özel olarak uyarladığı parçalardan oluşan bir repertuar seslendirdiler.  Ücretsiz olarak düzenlenen konser, yardımseverlerin bağış desteğini yaygınlaştırmak için online olarak da yayınlandı.  Konser, Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT kanalı ile de Türkiye’deki sanatseverlere duyuruldu.

Konser sırasında ve sonrasında yardımseverlerden, Birleşik Krallık kuruluşlarından DEC (*) – Disasters Emergency Committee (Afetler Acil Durum Komitesi) aracılığı ile deprem yardım çağrısına online destek yağdı.  Konser etkinliği kapsamında oniki bin sterlin’in üzerinde bağıs toplandı ve DEC’e teslim edildi. DEC bu yardımları yerel ortakları kanalı ile depremzedelere ulaştırıyor.

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkin olan yıkıcı depremlerde  DEC’in hayır kurumları ve yerel ortakları, insanların yiyecek ve temiz suya sahip olmasını sağlamak için yerel olarak yürütülen yardım çalışmalarında yer alan ilk müdahale ekipleri arasındadır.

(*) Afetler Acil Durum Komitesi (DEC – Disasters Emergency Committee ), uluslararası acil durumlarda, ülkenin duyarlılığı doğrultusunda toplanan fonların, insanlara etkili ve zamanında yardım olarak ulaştırılmasını, en uygun konumdaki DEC temsilcileri kanalı ile sağlamak için bir araya gelmiş olan, Birleşik Krallık’taki yardım kuruluşları, şirketler, kamu ve yayın sektörlerinden oluşan bir ittifaktan oluşmaktadır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.