Dolar 32,5170
Euro 34,5523
Altın 2.492,23
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 25°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 20°C




















Trabzon Büyükşehir’de personel alımı için kuralar çekildi!

Trabzon Büyükşehir’de personel alımı için kuralar çekildi!
27 Ocak 2023 18:34
240
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki TULAŞ bünyesine alınmak üzere başvuruda bulunan ve gerekli mülakatları başarıyla geçen şoför adayları için kura çekim töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlığında canlı yayımlanan törende; mülakatlarda 90 ve üzeri puan alan 29 kişi işe direkt alınırken, 80 ve 89 arası puan alan 101 şoför adayından 41 asil ve 25 yedek isim, noter tarafından çekilen kuralar sonucu belirlendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelere personel istihdamını ‘ilana çıkma’ usulüyle yapmaya devam ediyor. TULAŞ bünyesine alınacak 70 şoför için başvurular 21 Kasım 2022 tarihinde Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden yapıldı. Personel alımında liyakate ve şeffaflığa özen gösteren Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kura çekim töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlık yaptığı törene, TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, Akçaabat 2. Noteri Filiz Ayazoğlu ve şoför adayları katıldı

HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDIM

Törenin başında konuşma yapan Başkan Vekili Ataman, “ Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak aleni, şeffaf, anlaşılabilir ve herkes tarafından görülebilir bir uygulamanın sonucunda, şartları da zorlayıp istihdam edilecek arkadaşların sayısını da artırarak yapacağımız şoför alımı için kura çekim törenindeyiz. Doğrusu iki gündür bazı gazetelerde yazılıp çizilenlere bakınca hayretler içerisinde kaldım. Bu kadar şeffaf ve aleni bir uygulama yapıyorsunuz. Hiç kimsenin tartışamayacağı bir iş yapıyorsunuz ama ne hikmetse sizin yerinizde olamayan arkadaşların, (bunlar kötülük ve iyilik noktasında değil) sizin başarı puanınızı gösteremeyen arkadaşların bir kısmının veya art niyetlilerin elinde çamur var hemen bir yere sürüyorlar. Buna da malzeme ve zemin bulmakta güçlük çekmiyorlar. Bazı basın yayın organları da bunların doğruluğunu altını üstünü araştırmadan haber olarak yazıyorlar” dedi.

ŞANSLARIYLA DEĞERLENDİRİLSİNLER İSTEDİK

Amacının bu olumsuzlukları konuşmak olmadığını dile getiren Başkan Vekili Ataman, “Otobüslerde Trabzon nüfusunu taşıyabilecek arkadaşların sadece iyi şoförlük, iyi direksiyon sallama noktasında değil, diğer teste tabi unsurlarıyla birlikte oluşturabilecek bir mekanizma kuruldu. Buradan 90 puan üzerinde alanlar ve 80 puan üzerinde alanlar için iki ayrı uygulamaya yapılmıştır. 90 puan üzeri alanlar çok başarılı olmuş, diğerleri başarısız mı değil. Burada ‘şuna yakın olan olsun, şu siyasi gerekçeyle değil mülakatlarda başarılı olan herkes bu otobüsleri kullanacak arkadaşlardır. Şanslarıyla değerlendirilsinler’ denildi ve noterimiz Filiz Ayazoğlu ile birazdan kura çekimini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

1414 BAŞVURU YAPILDI

TULAŞ personel ilanının yayımlanmasından kura çekim törenine kadar yaşanan süreci eksiksiz olarak canlı yayında açıklayan Başkan Vekili Ataman, şu ifadeleri kullandı; “ Trabzon Ulaşım A.Ş. (TULAŞ) bünyesinde şoför olarak istihdam edilmek üzere 40 adet personel alımı ilan metni 21.11.2022 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yayınlanmıştır. Başvuru süreci içerisinde TULAŞ personel ihtiyacının yeniden değerlendirilmesine ve istihdam edilecek personel sayısının 70 olarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Bunun sebeplerinden birisi sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi neticesinde istihdam biçiminin değişecek olması nedeniyle sayı artırılmıştır. Başvurular 21.11.2022 ile 25.11.2022 tarihleri arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden online olarak alınmıştır. 26.11.2022 ile 04.12.2022 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen 1414 başvurunun uygunluk durumu, TULAŞ bünyesinde oluşturulan 5 kişilik komisyon tarafından kontrol edilmiştir. Bu mülakat değil, başvuruların uygunluğu 5 kişilik komisyon marifetiyle bakılmıştır.”

EŞİTLİK İLKESİNDEN TAVİZ VERİLMEDİ

“05.12.2022 ile 08.12.2022 tarihleri arasında kurumumuz tarafından itirazlar alınarak nihai değerlendirme yapılmıştır. Bu değerlendirme sonucunda, 1414 başvurudan 552 adet başvurunun asgari şartları sağladığı, 862 adet başvurunun asgari başvuru şartlarından en az birini sağlamadığı tespit edilmiş ve sonuçlar 9.12.2022 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden ilan edilmiştir. 14.12.2022 ile 28.12.2022 tarihleri arasında 552 adayın sürüş ve psikoteknik mülakatları Trabzon ili Akoluk sürücü adayı eğitim ve sınav yerinde gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim İl Müdürlüğünden 4 gözetmen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden 2 psikolog ve TULAŞ bünyesinden 2 gözetmenin yer aldığı mülakat komisyonu ile 479 aday eşitlik ve hakkaniyet ilkelerinden taviz verilmeden mülakata tabi tutulmuştur. Her adaya sürüş mülakatı için 3 ayrı puan değerlendirmesi, psikoteknik mülakatı için 2 ayrı puan değerlendirmesi toplam 5 ayrı puan değerlendirmesi yapılmıştır.”

YEDEKLER DE SIRALAMASINA GÖRE İŞE ALINABİLECEK

“Nihai başarı tablosu 3 adet sürüş mülakat puanın aritmetik ortalamasının %70 ağırlığı ile 2 adet psikoteknik mülakat puanın aritmetik ortalamasının %30 ağırlığının toplanması ile oluşturulmuştur. Yapılan nihai değerlendirmede mülakatlarda üstün başarı gösteren (90 ve üzeri puana sahip) 29 adayın iş başlangıç evraklarını eksiksiz teslim etmesi durumunda iş başı yaptırılmasına karar verilmiştir. Bu 29 rakamı 90 ve üzeri puan aldığı için, bu sayı 9 da 39 da çıkabilirdi, 29 çıkmış. Mülakatlarda başarılı olan (80 ve 89 puan arasında puan alan, 80 ve 89 dahil) 101 adayın kuraya tabi olmasına karar verilmiştir. Ve 27.01.2023 tarihinde yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kura çekimini gerçekleştiriyoruz. 101 şoför adayından noter huzurunda 41 adet asil, 25 adet yedek adayın belirlenecektir. 25 yedek aday da peşinen söylüyorum onun da sıralaması tespit edilecek. Bu manadaki şoför alımında yedek sıralamasından şoför alınacaktır. 41 asil adayı belirlediğimiz gibi 25 yedek adayın sıralamasının da belirlemiş olacağız.”

29 İSMİ TEK TEK OKUDU

Başkan Vekili Ataman kura çekimine geçmeden, 90 ve üzeri başarı puanı alan 29 ismi de canlı yayında tek tek okudu.  Direkt işe alınan 29 isim şu şekilde; “Selçuk Boran, Fatih Ertürk, İbrahim Kitapcı, Adem Altundaş, Oktay Eraydin, Murat Sağlam, Vedat Aygün, Tahir Şengül, Ömer Aslanbaş, Emrah Adanur, Ali Yılmaz, Tolga Taraz, Caner Köroğlu, Adem Bayraktar, Şuayıp Atmaca, Mustafa Güven, Murat Gündoğdu, Erdi Azak, Bekir Ölmez, Temel Çalışkan Recep Yılmaz, Burhan Kurt, Çağlar Çanakçı, Mustafa Yılmaz, Ali Yavuz, Hasan Ali Köse, Yusuf Yıldız, Ali Yiğit ve Ahmet Akbulut.”

KURA ÇEKİMİ 3 AŞAMADA YAPILDI

Daha sonra kura çekimine geçildi. Son derece şeffaf şekilde gerçekleştirilen kura çekiminde önce 101 adayın isimleri Noter Filiz Ayazoğlu tarafından tek tek okunarak, fanusa atıldı. Adaylara ‘salonda olmayan var mı ve itirazı olan var mı’ soruları yöneltildi. Ardından 101 aday arasından 41 asil ve 25 yedek isim belirlendi ve bu isimler aynı zamanda salonda bulunan ekrana yansıtıldı. Fanusta kalan isimler açılarak tekraren okundu. Başkan Vekili Ataman kura çekiminin tamamlanmasının ardından başarı sağlayanlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

41 ASİL 25 YEDEK İSİM ŞU ŞEKİLDE;

Kura çekimi sonucu işe alınmaya hak kazanan 41 isim şu şekilde;
Mesut Günaydın, Oğuzhan Oğuz Kalaycı, Mehmet Sarı, Semih Kaykaç, Fatih Altın, Ümit Yağız Öztürk, Rahmi Çinal, Osman Kadıoğlu, Aşkın Karabacak, Kemal Engin, Erhan Altunışık, Serkan Güler, Mehmet Bektaş, Bekir Şahinoğlu, Berat Okumuş, Okan Usta, İsmail Gülaydın, Yahya Ak, Muhammet Arpacı, Sultan Tudan, Ali Bülbül, Ali Özcan Bayraktar, Ahmet Akbulut, Ali Sait Bozali, Ahmet Beykoz, Miraç Karabinaoğlu, İsmail Şener, Recep Gen, Halil İbrahim Tütüncü, Samet Mazlum, Mehmet Değirmenci, Emrullah Akbaş, Engin Güner, Volkan Emuce, Miraç Ateş, Adem Kara, Sinan Erdoğan, Serkan Gültekin, Dursun Ortahisar, Gürkan Kalfa ve Yusuf Dicle.

Yedek listede yer alan 25 isim sırasıyla şu şekilde;

Selçuk Çelik, Fatih Uzun, Mustafa Yıldırım, Hüseyin Fatih Şen, Oğuzhan Kurt, İlkan Oflu, Adem İskender, Göksu Aslan, Eren Tuğlu, İbrahim Köse, Adem Erbay, Suat Unay, Onur Yardım, Recep Aydın, Emin Bayraktar, Harun Can Yavuz, Kasım Özen, Erhan Sarıçiçek, Çağatay Kıran, Mustafa Özçelik, Sinan Küçük, Fatih Bozkurt, Ergin Doksan, Gökhan Uzun ve Yunus Topal.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.