Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Genç’in Ankara temasları yoğun geçiyor!

27 Ocak 2023 18:41
301
Genç’in Ankara temasları yoğun geçiyor!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İfan Neziroğlu’nu ziyaret eden Başkan Genç, Ortahisar’da yapılan ve yapımı devam eden projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

“OLİMPİK STANDARTLARDA SPOR TESİSLERİ YAPTIK”

İlk ziyaretini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na gerçekleştiren Başkan Genç, bakanlığın desteğiyle Trabzon’un spor altyapısını daha nitelikli hale getirdiklerini söyledi. Trabzon’un spor şehri unvanını daha ileri noktalara taşımak için Çok Amaçlı Spor Kompleksi ve semt sahaları başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Genç, “ Trabzon için olmazsa olmazlar arasında yer alan spor konusunda fiziki tesis ihtiyacını büyük ölçüde karşıladık. Şehrimizde birçok spor çeşidinin icra edilebileceği modern, olimpik standartlarda tesisleri hayata geçirdik. Bundan dolayı fiziki tesis anlamında spor altyapımız oldukça sağlam ve nitelikli.  Özellikle Karlık, Bulak gibi birçok mahallemizde bakanlığımızın desteğiyle çocuklar ve gençlerimiz için semt sahaları yaptık. Bakanlığımız tarafından belediyemize devredilen Mehmet Akif Ersoy Spor Kompleksi’nin tadilat ve güçlendirme çalışmalarını tamamlayarak burayı daha modern ve kullanışlı hale getirdik. Bundan dolayı Sayın Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na en içten teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“ORTAHİSAR’A DEĞER KATACAK PROJELER”

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u ziyaretinde Ortahisar Belediyesi’nin TOKİ’nin işbirliğiyle başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiği belirten Başkan Genç, “Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. ve 2. etabı gerçekten de kentsel dönüşümde Trabzon’da örnek olacak projelerdi. Bu projeler sayesinde Trabzon Uluslararası Havalimanı’nın çevresi çarpık yapılaşmadan kurtarılarak güzel bir görünüme kavuşturuldu. Çok güzel sosyal donatı alanları, ticari alanlar ve konutlar üretildi. Diğer yandan Pazarkapı’da belediye hizmet binamızın da bulunduğu kentsel dönüşüm alanını TOKİ’den devralarak, burada ticari alanları, konutları ve sosyal donatı alanları inşa ettik. Gerçekten de Ortahisar’a değer katacak bir projeye hayat verdik.” diye konuştu.

“TOKİ İLE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

TOKİ tarafından Ortahisar’da hayata geçirilecek sosyal konut projelerinin düşük ve dar gelirli vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Sosyal konut projelerinin yapılacağı alanlarla ilgili istişarelerimize devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal konut projesi olan ‘İlk evim, ilk iş yerim’ projesiyle ilgili de görüş alışverişinde bulunduk. Sosyal konut projeleri kapsamında TOKİ Ortahisar’da 1156 adet konut yapacak. Mevcut piyasa koşullarında bu konutlar düşük ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için oldukça önemli. İlçemizde yürütülen sosyal konut, kentsel dönüşüm ve diğer projelerde bundan sonra da TOKİ ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz. TOKİ’nin zengin deneyimlerinden ve birikiminden yararlanacağız. İşbirliğimizi ve koordinasyonumuzu en rantabıl şekilde devam ettireceğiz. Bütün bu işlerin yegâne destekçisi ve sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu işleri yürüten TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a da teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

“DSİ, SU POTANSİYELİMİZİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANIYOR”

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ile de görüşen Başkan Genç, küresel iklim değişikliğinin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde su yönetiminin oldukça önemli hale geldiğini ifade etti. DSİ’nin bütün Türkiye’de olduğu gibi Karadeniz Bölgesi’nin su potansiyelini en verimli şekilde değerlendirdiğini ifade eden Başkan Genç, “DSİ; baraj, gölet, sulama, taşkın ve içme suyuyla ilgili Ortahisar’da birçok projeyi hayata geçirdi. Bölgemiz heyelan ve sel bölgesi olması hasebiyle bu projeler oldukça önemliydi. DSİ, teknolojik imkânlardan da yararlanarak su potansiyelimizin günümüzde ve gelecekte nereye evrileceğiyle ilgili ciddi bir veri tabanına sahip… Küresel iklim değişikliğinin iyice kendini hissettirmeye başladığı ve budan dolayı da su yönetiminin oldukça önem kazandığı bu günlerde DSİ’nin proje ve faaliyetleri çok daha mühim bir hale geliyor. Özellikle bölgemizde sel ve heyelanlara karşı DSİ tarafından yürütülen projeler can ve mal güvenliğinin sağlanması noktasında çok elzem projelerdir. DSİ; sel, taşkın ve heyelanların önlenmesiyle ilgili derelerin ıslahı konusunda da ciddi gayret gösteriyor. Bu yoğun emeklerinden dolayı DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya da çok teşekkür ediyorum.” cümlelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.