Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 21°C




















Başkan Genç, kültür ve sanat kurslarını ziyaret etti

Başkan Genç, kültür ve sanat kurslarını ziyaret etti
18 Ocak 2023 19:05
198
A+
A-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme, kültür ve sanat kurslarını ziyaret etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme, kültür ve sanat kurslarını ziyaret etti.

Kursiyerlerle eğitim aldıkları alanlar ve ürettikleri ürünlerle ilgili sohbet eden Başkan Genç, el emeği, göz nuru ürünlerle ilgili hayranlığını dile getirdi. Özellikle el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerin ürettiği ürünleri dikkatli bir şekilde inceleyen Genç, hem kursiyerlerden hem de eğitmenlerden ürünlerle ilgili bilgi aldı. Başkan Genç, eğitim sürecinden sonra kursiyerlerle hedefleriyle ilgili de sohbet etti.

“38 FARKLI ALANDA KURS DÜZENLENİYOR”

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili olarak destekleme ve yetiştirme (üniversiteye hazırlık), yabancı uyruklu öğrenci sınavı; İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, diksiyon kursu, işaret dili kursu, meslek edindirme alanında ise; emlak danışmanlığı, makrome, üç boyutlu kağıt rölyef, dastar dokuma, örme ve düğümlü takı yapımı, ev tekstil ürünleri hazırlama, kazaziye, filografi, takı yapımı, hasır örücülüğü, Kastamonu bağı, lefkara işi, çocuk dış giysileri dikimi, fotoğrafçılık, resim, kaligrafi, etkili ve hızlı okuma, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, pilates, ve KPSS kursu düzenliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün toplamda 28 farklı alanda düzenlediği kurslara 1469 kursiyer katılıyor. El sanatları ve dil kurslarına kayıtlar devam ediyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİLİYOR

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise; sosyal ve kültürel alanda; halk oyunları, bağlama, keman, piyona kursu, meslek edindirmeyle ilgili olarak da, geleneksel el sanatları, elde tül işi, oya işleri, ev tekstil ürünleri hazırlama, bilgisayar, oyalar, yatak odası tekstilleri hazırlama kursu düzenliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği kurslara 31 erkek, 190 bayan olmak üzere toplam 221 kursiyer katılıyor.

Kursiyerler, ekonomilerine katkı sağlamanın yanında ilgi duydukları alanda bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Her iki müdürlüğün düzenlediği kurslara toplamda 1690 kursiyer katılıyor.

Kursları başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Kursları bitirenler arasında kendi işini kurup üretime geçenlerin yanı sıra bir işyerinde ücretli eleman olarak çalışanlar da bulunuyor.

“KENDİ İŞLERİNİ KURUYORLAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat şehri Trabzon’da bu tür kursların düzenlenmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Meslek öğrenmek isteyen, kendini kültür ve sanat alanında geliştirmek isteyen bütün vatandaşları kurslara katılmaya davet eden Genç, “Kültür ve sanat alanına ilgi duyan, bu konuda eğitim almak isteyen ve üniversiteye hazırlanan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Böylece vatandaşlarımızın yetenekleriyle ilgili alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirlerden bir tanesi olan Trabzon’da bu kursların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu konulara ilgi duyan, sanata ve müziğe yeteneği olan ya da boş zamanlarını bu tür beceri ve uğraşılarla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz. Bir sanat ya da mesleği öğrenen kursiyerlerimizin kendi üretim yerlerini kurarak, hem aile bütçesine hem de Trabzon ekonomisine katkı sunduklarını belirtmek isterim. Bir sanatı öğrenmek koluna altın bilezik takmaktan çok daha değerlidir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.