Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















İnsanlar Çaresizlik İçinde. Sağlık Bakanı Nerede?

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
17 Aralık 2022 23:12
528
A+
A-

Şehir hastaneleri Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan hastanelerdir. Şehir Hastaneleri, Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinden farklı olarak bölgesel büyük sağlık kompleksleri olarak yapılandırılmıştır. Bununla amaçlanan durum ise bünyesinde her çeşit sağlık birimini bulundurarak bulunduğu bölgedeki insanların her türlü sağlık ihtiyacını en ileri teknolojik ve tıbbi imkanlarla karşılamaktır!!!

Sözde halkımızın faydalanması için yapılan şehir hastanelerinde hiç kimse doğru dürüst muayene olamıyor. Bırakın muayene olmayı, insanlar hastanelerden randevu bile alamıyor. Haydi muayene için randevu aldık diyelim, eğer doktor bir de röntgen, ya da Emar ( MR) istemişse yandı keten helvam…

Şimdi sıra geldi röntgen için, ya da Emar ( MR) için randevu almaya… Hastanelerde yine randevu yok. Haydi randevu aldık diyelim. En erken randevu tarihi 2 ay sonraya. Yani kısacası hastalar, hastanelerden ne muayene sırası alabiliyor, ne röntgen çektirebiliyor, ne de Emar( MR) çektirebiliyor…

Demek ki acil bir durum olsa, ya da hayati bir durum olsa, bununla birlikte erken tanı konulması gereken bir hastalık olsa yandık ki, ne yandık. Malumunuz hastalıkta erken tanı ve erken tedavi çok önem taşımaktadır. Ama ülkemizde nerde?

Maalesef üzülerek belirtmek istiyorum, ülkemizde insan gibi yaşamak ve hastalıklarımız için insan gibi muayene olmak, ayrıca insan gibi tedavi olma hakkımız yok. Kısacası en ufak bir hastalığımızda derdimizi anlalayacak ve derdimize çare olacak bir çözüm yolu yok. Öyleyse ölelim o zaman! Ya da hastane köşelerinde çaresiz bir şekilde sürünelim o zaman!…

O zaman yapılacak tek şey, herkes kendine iyi bakacak ve herkes sağlığına çok dikkat edecek. Yani kısacası hiç kimse hasta olmayacak. Çünkü büyük umutlarla inşa edilen şehir hastanelerinin doğru dürüst hiç kimseye faydası yok! Ya da birileri görevini layıkıyla yerine getirmiyor. Ya Sağlık Bakanlığı bu konuda yaptırımlar uygulamıyor, ya randevu sistemi yeterli değil, ya doktorlar asli görevini yerine getirmiyor, ya da modern hastanelerde hizmet edecek ekip yok!

Evet son teknoloji ile donatılmış, son sistem cihazların içinde barındıran şehir hastaneleri ve eskiden inşa edilen yüzlerce modern hastanelerde ne yazık ki yeterli hizmet verilmiyor. Ya da sebebini bilmediğimiz nedenlerden dolayı halkımız, son teknoloji ile donatılmış ve son sistem makinelerin mevcut olduğu modern hastanelerden yeterli derecede hizmet alamıyor.

Hastanelerden randevu alamayan, röntgen ya da Emar ( MR) çektirmek için aylarca beklemek zorunda kalan hastalarımız, çareyi özel hastanelerde muayene olmakta buluyor. Ayrıca, eğer röntgen, ya da Emar (MR) çektirmek zorunda ise, hem muayene için, hem röntgen çektirmek için, hem de Emar (MR) için binlerce Türk Lirası ödemek zorunda kalıyor.

Ülkemizin güzel insanları aman sakın hasta olmayın ha !

İnsanlar yıllarca devletimize vergi ödüyor; SSK’dan faydalanmak için, hastalık halinde insan gibi muayene olmak için ve insan gibi tedavi olmak için… Bu insanlar devletimizin hastanelerinden faydalanamayacaksa, insan gibi tedavi olamayacaksa, ayrıca özel hastanelere gitmek zorunda kalacaksa, o zaman bu insanlar niçin vergi veriyor?

Eşim 32 yıldan beri Sağlık Bakanlığı’n da görevli. O bile randevu almakta zorlanıyor. Kaldı ki normal vatandaşlarımız !

Bir de diş hastanelerinde yaşanan büyük sıkıntılar var; Diş ağrısı var diyelim. Ya da diş protezi yapılması gerekiyor diyelim. Kısacası diş tedavisi var diyelim. Eyvah ki ne eyvahh. Randevu almak zor, doktor bulmak zor. Yani zor da zor… Kolay olan ne var ; Para tuzağı özel hastaneler var. Kısacası sağlıkta da soyulmaya devam.

Bin bir umutla yapılan ve çok yüksek maliyetlerle inşa edilen, son sistem cihazlarla donatılmış bu hastaneler niçin yapıldı?

Her felaketde gözlerimiz halktan gelen yardımları ve hayırsever vatandaşımızdan gelecek hayırları arıyor. Çünkü her felaketde vatandaşımız birbirine yetiyor. Kısacası ” Biz Bize Yeteriz “… Peki devlet bize ne zaman yetecek?…

Bu yazıyı yüzlerce insanın, özellikle hastanelerde sıkıntılar yaşayan, hastanelerden randevu almakta zorlanan, röntgen ve Emar (MR) çektirmek için aylarca süre beklemek zorunda kalan hastalarımızın sıkıntıları üzerine yazıyorum. Hiç bir yazıyı derin araştırmalar yapmadan, klavye başında yazmadım. Bir konu üzerinde yoğunlaşıyor, araştırmalar yapıyor, insanlarla konuşuyor ve ondan sonra yazıyı kaleme alıyorum.

Yüce Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah. Ayrıca herkese sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Saygılarımla!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.