Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Seçmenler, AK PARTİ ‘ye Tekrar Oy Verecek Mi?

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
15 Aralık 2022 17:18
860
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı; Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da yapılan mitingde şöyle bir ifade kullandı: “2023’ te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başlayıp, bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz”…

Demek ki bir devir daha kapanıyor!

Siyasette şöyle bir durum var; Partiler liderlerle doğuyor, liderlerle büyüyor ve liderlerle yok oluyor. Bu durum hep böyle olmuştur. Örneğin Süleyman Demirel’in Partisi Doğru Yol Partisi; Süleyman Demirel’in ölümüyle yok olup gitti. Turgut Özal’ın Partisi ANAP, Turgut Özal’ın ölümüyle tarihin tozlu raflarında yerini aldı.

Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, maalesef bir türlü muhalefet partisi olmaktan kurtulamadı. AK Parti Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti de Recep Tayyip Erdoğan’ la birlikte bir devrin sonu olacak ve diğer partililer gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır.

AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra bayrağı kim devralacak şimdiden tahmin etmek zor. Çünkü AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir siyasetçiye el vermedi ve yerine geçebilecek bir veliahtı işaret etmedi.

Evet şu an itibariyle AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, veliahtını tayin etmedi ama, vakti geldiğinde AK PARTİ Genel Başkanlığı’nı kafasında bir kenara yazdığım veliahtını açıklayacaktır. Ve böylelikle sn; Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir devir daha kapanacaktır.

Kısacası tüm liderler ve liderlerinin peşinde koşan tüm siyasetçiler günahıyla, sevabıyla Yüce Allah’ın huzurunda hesap vereceklerdir. Çünkü her liderin, yani devleti yönetenlerin bir çok sorumlulukları ve milyonlarca insanın vebali vardır üzerlerinde.

O yüzden devleti yönetirken ve insanların yükümlülüklerini yerine getirirken çok dikkatli olmak lazım. Çünkü bu durum çok vahim bir durumdur. Maazallah yapılan bir hata liderin, ya da devleti yönetenlerin ahirette hesap veremeyeceği bir durum olabilir.

.  Konuyu özetlemek gerekirse…

Siyasetin kaos ortamından ve siyasetin zor bir süreçten geçtiği bugünlerde olgun ve basiretli davranmak, ayrıca yeri geldiğinde taşı gediğine koymak lazım. Soğukkanlı davranmak ve halkın derdine çare olmak gerekir. Çünkü insanların en büyük sorunlarından birisi geçim sıkıntısıdır. Son yıllarda insanlar çok büyük sorunlarla karşı karşıya; Geçim sıkıntısı, işsizlik, yüksek gelen faturalar, yüksek enerji ve doğalgaz fiyatları, yüksek kiralar derken insanlar resmen kafayı yedi. Bırakın kafayı yemeyi, insanlar intihar etmeye başladı.

Ülkemizde bir çok parti var…

Son yıllarda ülkemizde bir çok yeni parti kurulurken, kurulan bu yeni partilere bir yenisi daha eklenmek üzere. İşadamı ve girişimci sn; Ömer Faruk Başaran bey’in başlattığı bir hareket var; “Büyük Türkiye Hareketi “…

Türkiye çapında çalışmalar yapan ve yavaş yavaş ekibi kuran Ömer Faruk Başaran, çalışkanlığı ile, azmi ile, uzun yıllardır süren başarısı ile, üstün gayretleri ve üstün başarıları ile, ayrıca çok iyi bir ekiple gece gündüz demeden sürekli olarak hem sahada, hem medyada, hem de masada dur durak demeden ve bitmeyen pil gibi ter döküyor.

“Büyük Türkiye Hareketi ”

Ömer Faruk Başaran bey’in ekibiyle birlikte, bu yeni oluşumda taşları yerine tam  oturtacağından hiç bir şüphemiz yoktur. Bir çok alanda tecrübeleri olan, ayrıca uzun yıllardır siyasetin içinde olan ve diğer siyasetçilerden çok farklı şekilde siyaset yapan, kırmadan, dökmeden ve belden aşağı siyaset yapmadan siyaset yapan Ömer Faruk Başaran, tuttuğunu koparan bir siyasetçi kimliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Eski siyasetçi Ayhan Yalçın olarak…

Uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. Siyaseti bırakıp, kenara çekilip ve tamamen kendi işime odaklandım. Çünkü siyasete ayıracak vaktim yok artık. Günde 12 saat mesai, 2 saat yol. Ve bir de ayrı ayrı 3 gazeteye farklı farklı konuda yazılar derken bana gün yetmemeye başladı.

İnsanlara bir nebze faydalı olmak için elimden geleni yapmak istiyorum. Hem işimde, hem de gazetelerde ki yazdığım yazılarla. Hayatta yaşadığımız sürece insanlara faydalı olmak lazım. İnsanlardan hayır duaları almak lazım. Zaten insanoğlunun dünyaya geliş sebeplerinden birisi de insanlara faydalı olmaktır.

Sözün özeti olarak…

Yeni partililerle birlikte renkli ve hareketli günler seçmenleri bekliyor olacaktır. Bakalım önümüzdeki seçimlerde nasıl bir sonuç çıkacak onu şimdiden tahmin etmek çok zor. Ya da bu ipi kim göğüsleyecek birlikte göreceğiz. Bir yandan 6’lı masa etrafında toplanan siyasetçi liderler, bir yandan Mustafa Sarıgül, bir yandan Muharrem ince, bir yandan Fatih Erbakan…

Seçimlere çok az bir süre kala mevcut hükümet tekrar güven tazeleyecek mi?

AK PARTİ tekrar iktidara gelecek mi?

AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu ve halen iktidarda olan ve hükümeti yöneten siyasetçiler tekrar seçilecek mi?

Seçmenler tekrar AK PARTİ’ye oy verecek mi?

İnsanlar AK PARTİ ‘den memnun mu?

Tüm bu soruların cevabını önümüzde ki seçimlerde göreceğiz. Önümüzde ki seçimlerin Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyorum.

Tüm okuyucularımıza saygılarımı sunuyorum.

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

  1. Dursun Karalı dedi ki:

    Günahımı vermem AKP’ye. Mhp’ye de vermem bu saatten sonra.