Dolar 32,5940
Euro 34,8484
Altın 2.496,68
BİST 9.646,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















TRABZON’UN YÖRESEL LEZZETLERİ HAYRAN BIRAKTI

TRABZON’UN YÖRESEL LEZZETLERİ HAYRAN BIRAKTI
5 Aralık 2022 21:38
277
A+
A-

Trabzon’un tanıtımı ve kentte turizmin 12 aya yayılması amacıyla düzenlenen “Denizden Dağlara Trabzon” etkinliği kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı.

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Turizm Konseyi tarafından düzenlenen “Denizden Dağlara Trabzon” etkinliği renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Program kapsamında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören workshop etkinliğine; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, Türkiye’nin ünlü şefleri, köşe yazarları, sosyal medya fenomenleri, televizyon programcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

DAVETLİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Uzman Dr. Ender Saraç, programa katılan davetlilere, yöreye ait “fasulyeli taflan çorba”, “muşmulalı sorbe”, ” Trabzon hurmalı sorbe”, “ligarbalı sorbe”, “mısır unlu krep”, “karalahanaya sarılmış hamsi”, “kakaolu Trabzon hurması” gibi lezzetleri hazırlayıp sundu. Hazırlanan yemekler, davetliler tarafından çok beğenildi.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Denizden Dağlara Trabzon programı çerçevesinde gerçekleştirilen workshop için bir araya geldik. Trabzon kadim bir şehirdir. Bilinen 4 bin yıllık tarihi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir ve biz bu şehrin kadim tarihini en iyi şekilde muhafaza edip gelecek nesillere de aktarma gayretindeyiz. Tabi Trabzon’un gerek doğal güzellikleri gerek tarihi mekanları sadece yurt içinden değil yurt dışından da birçok kişinin ilgisini çekiyor. Ve şehrimiz özellikle son 20 yılda yaptığı büyük bir atakla turizm anlamında da çok önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

TURİZMİ VE TURİSTİ ÇEŞİTLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bu yıl Trabzon’un turizmde adete zirve yılını yaşadığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Trabzon, bilhassa körfez ülkelerinden olmak üzere 700 binin üzerinde yabancı turisti yaz boyunca ağırlamış ve çok önemli bir sorun yaşamamış bir şehir. Dolayısıyla turizm altyapısı itibarıyla da önemli bir mesafe katettiğimizi düşünüyorum. Elbette bizim de hedefimiz Trabzon’da hem turizmi hem turisti çeşitlendirmek hem de turizmi daha uzun bir süreye yayabilmek ve turizmi sürdürülebilir kılmak.”

TRABZON GASTRONOMİSİNİ İLERİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ

“Turizmi çeşitlendirebilmemiz ve sürdürülebilir kılmamız için de gastronomi gibi Trabzon ve Doğu Karadeniz mutfağı gibi bir takım araçlarla daha etkin daha faydalı bir şekilde yararlanabilmemiz lazım. Bu manada hakikaten birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklara, o medeniyetlerden bize miras olarak gelen mutfak anlamında çok imkanlar var. Çeşitlilik çok fazla. Ülkemizin değişik yerlerinde gastronomi anlamında isim yapmış insanlarla tanıştık. Onlar da ifade ettiler ki bunun üzerine çalışmaya değer. İnşallah hep birlikte Trabzon Turizm Konseyi’nin organizasyonunda Trabzon gastronomisini, mutfağını da önümüzdeki dönemde çok daha iyi noktalara çok daha tanınan bilinen ve sırf bu gastronomiden yararlanmak üzere Trabzon’a gelecek ziyaretçileri de oluşturacak biçimde bir gelişmeyi hep beraber yaşayacağız.”

USTAOĞLU: ULUSLARARASI ARENADA TANINIR HALE GELMEK İSTİYORUZ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise tarih ve kültür birikimi yüksek olan Trabzon’un turizm alanında da önemli mesafe aldığını belirterek, “İstiyoruz ki gastronomi alanında da uluslararası arenada tanınır hale gelsin. Projenin buna katkı sağlayacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

GÜNNAR: ÖNEMLİ ŞEHİRLER ARASINDA

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da Trabzon’un gastronomide önemli şehirlerden biri olduğunu dile getirerek, “Özellikle sebze ve tarla bitkileri konusunda çeşitli lezzetler bulunmaktadır. İnşallah kente gelen Türkiye’nin ünlü şefleri, köşe yazarları ve televizyon programcılarıyla bu lezzetleri tüm ülkemize sunacağız” dedi.

AYVAZOĞLU EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da Trabzon’un kendine özgü ürünleri ve kendine has mutfak tatlarıyla sunumlar yapıldığı projede emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.