Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Bu Ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Muz Cumhuriyeti Değil

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
5 Aralık 2022 12:12
389
A+
A-

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Yapılacak maaş zammı çalışanların derdine çare olacak mı?

Yeni maaşlarla insanlar rahat bir nefes alabilecek mi?

Zamlardan dolayı çalışanların maaşları eriyip gitti. Peki yapılacak maaş artışları bütçemizi rahatlatacak mı?

Yapılacak maaş artışları kira giderlerine , yüksek gelen faturalara, mutfak masraflarına yetecek mi?…

Bu gibi sorular uzayıp gidiyor. Bu soruların cevabını alabilecek miyiz bilemiyoruz. Umarım tüm bu soruların cevabını çok yakında alırız. Sanıyoruz ki bu ay içinde asgari ücrete yapılacak maaş artışı açıklanacaktır. Vatandaşımız hükümetin asgari ücrete yapacağı maaş artışlarını dört gözle bekliyor.

Ne hikmetse bu ülkede insanlar bir türlü refah seviyesine ulaşamıyor ve rahat bir şekilde yaşam standartlarını yakalayamıyor. Bu işte bir gariplik var ama bir türlü anlayamıyoruz.

Hükümet vatandaşlarımızın artan fiyatlar karşısında ezilmemesi için, faturalarını rahat ödeyebilmesi için, rahat rahat alış veriş yapmaları için, halkın gelir seviyesini arttırmak için, 2022 yılında asgari ücrete ve çalışanlara, ayrıca emeklilere iyi bir maaş zammı yaptı. Hükümet vatandaşlarımıza iyi bir gelir imkanı sundu sunmasına ama, sürekli olarak yapılan yüksek zamlar, yüksek enerji fiyatları ve yüksek doğalgaz fiyatları, yüksek faturalar, hemen hemen her gün yükselen fiyatlar karşısında vatandaşımızın maaş zammını bırakın, maaşları hepten eriyip gitti. İşin garibi de kimse bu fiyat artışlarının önüne geçemedi ve hala da önüne geçilemiyor. Sanırım böyle devam edecek…

Yüksek enflasyon, yüksek girdi maliyetleri, yüksek enerji fiyatları, yüksek akaryakıt fiyatları, yüksek doğalgaz fiyatları ve yüksek gelen faturalar halkımızı canından bezdirdi.

Bu sebeplerden dolayı bir çok şirket iflas etti. Eşine ve çocuklarına harçlık veremediği için, evini geçindiremediği için intihar eden babalar var bu ülkede. Yazık günah değil mi ?

Hükümet enflasyonla mücadele ettikçe, yüksek fiyatlara dur dedikçe sanki bir güç bu durum karşısında rahatsız oluyor. Ve hükümetin bu hamlelerini bertaraf ediyor. Hal böyle olunca da ne enflasyon düşüyor, ne de gıda fiyatları düşüyor. Daha doğrusu hiç bir şeyin fiyatı düşmüyor. Bilakis tam tersi olarak her şeye yüksek oranlarda zam geliyor. Allah Allah bu işte bir gariplik var ama !

Yani kısacası hükümetimizin yapacağı maaş artışı hiç bir şey ifade etmiyor. Çünkü alınan ve alınacak maaş zammı hiç bir derde deva olamıyor. Zaten bu durumu 2022 ve daha önce ki yıllarda yaşadık. Devletimiz vatandaşımızın rahat etmesi için maaşlara zam yapıyor. Esnafı, tüccarı, toptancısı, marketçisi, kasabı, şarküterici, yani kısacası aklınıza kim geliyorsa hepsi tüketicilerin tepesine vuruyor. Hiç kimse vatandaşımızın rahat bir nefes almasını istemiyor.Aslında insanların insanca yaşamasını engelliyor.

Bu duruma bir el atma zamanı geldi de, geçiyor bile. Hükümet bu konuda bir kaç çalışma yaptı. Hatta haksız kazanç sağlayan ve vatandaşımızı dolandıran bir çok firmaya yüksek ceza kesti. Hemen hemen her gün fiyat etiketi değiştiren, raf etiketlerini şişiren ve çok yüksek kazanç elde etmek için türlü türlü oyunlar oynayan marketlere çok büyük cezalar yazıldı. Yazıldı yazılmasına ama, değişen hiç bir şey yok. Yine zam üstüne zam geliyor. Bakalım nereye kadar zam gelecek.

Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz. Dememeliyiz de. Çünkü halk artık eskisi gibi değil. Çünkü bıçak kemiğe dayandı resmen. İnsanların dayanacak gücüde kalmadı. Hükümetimiz yalnızca ceza yazmakla kalmamalıdır. Daha büyük yaptırımlar yapması gerekiyor. Hatta ve hatta gerekirse şirketlerin kapatılması için işlemler yapmalıdır.

Ohhh ne ala. İsteyen istediği gibi davranacak ve istediği zammı yapacak. Yok öyle yağma. Bu ülke muz cumhuriyeti değil…

Bu ülke, uğruna şehitler verilmiş ve her karış toprağı kanla sulanmış bir ülkedir. Bu ülke “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ dir. Kısacası bu ülkede herkes istediği gibi at koşturamaz.

Burada reklamını yapmak istemiyorum. Son günlerde çok büyük ve çok ünlü marketler zinciri yönetim kurulu üyesi devlete resmen rest çekiyor. Ayrıca söz konusu marketin üst düzey yöneticisi, markalarını ve kendilerini  devletten üstün görüyor ve devlete meydan okuyor. Höst beee. Haddini bil hadsizzz !!!

Bu ülkede hiç kimse ve hiç bir marka devletten daha büyük değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek. Eğer haddini ve yerini bilmeyenler olursa, devletimiz gün gelir haddini ve yerini bildirir. Unutanlara duyurulur. Bu da böyle biline… Burası muz cumhuriyeti değil.

” Çünkü Burası Türkiye”

Saygılarımla!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.