Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















Trafik Güvenliği Kongresi’ne Çağrılmayan STK’lardan Tepki

Trafik Güvenliği Kongresi’ne Çağrılmayan STK’lardan Tepki
11 Kasım 2022 20:54
296
A+
A-

Trafik Güvenliği Kongresi’ne Çağrılmayan STK’lardan Tepki

 

Polis Akademisi Trafik Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi” ne davet edilmeyen Trafik paydaşı STK’lar, Fahri Trafik Müfettişleri Derneği,  Trafikte Ortak Akıl Derneği ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak, tepki gösterdi.

 

Polis Akademisi Trafik Enstitüsü Müdürlüğü tarafından İstanbul’da l7-2O Kasım 2022 tarihlerinde “II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi” düzenlenecek.

Kongreye, Trafik paydaşı bazı STK’lar davet edilmedi.

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği,  Trafikte Ortak Akıl Derneği ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortak bir basın açıklaması yaparak, kendilerinin trafik güvenliği kongresine davet edilmemelerine tepki göstererek “Trafikle dertlenen STK’lar olmadan Trafik Güvenliği kongresi olmaz” dediler.

Trafik konusunda kamuoyu bilinci oluşturmayı hedefleyen Trafik kazaları ile mücadele eden, Ülkemizde yaşanan trafik terörü nün engellenmesi için fahri olarak denetim yapan, Ülkemizdeki trafik kazalarından kaynaklanan can kaybı ve ağır yaralanmaları kısa ve orta vadede azaltmayı planlayan ve trafikle dertlenen Sivil Toplum Kuruluşlarının sözcüleri “Sivil toplum kuruşları toplantıya bile giremezken nasıl insan odaklı bir trafik ortamı yaratılabilir ve insan hayatının değeri korunabilir?” Dediler.

Hazırlanan ortak bildiriyi Cimeraracılığı ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Trafik Daire Başkanlığı’na da ilettiklerini belirten STK sözcüleri, trafik paydaşları olmadan trafiğe çözüm aranamayacağını söylediler.

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği,  Trafikte Ortak Akıl Derneği ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TRAFİK KAZALARININ YOĞUNLAŞTIĞI BİR DÖNEMDE, 17-20 KASIM’DADÜZENLENECEK ULUSLARARASI KONGREYE, İLGİLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DAVET EDİLMEMİŞTİR.

Trafik konusunda kamuoyu bilinci oluşturmayı hedefleyen Trafik kazaları ile mücadele eden, Ülkemizde yaşanan trafik terörü nün engellenmesi için fahri olarak denetim yapan, Ülkemizdeki trafik kazalarından kaynaklanan can kaybı ve ağır yaralanmaları kısa ve orta vadede azaltmayı planlayan ve trafikle dertlenen Sivil Toplum Kuruluşlarıyız.

Polis Akademisi Trafik Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 17-20 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da II. Uluslararası Trafik Güvenliği Kongresi düzenleneceği bilgisi farklı kuruluşlardan öğrendik.

Bildiri duyurusunda “Ulaşım güvenliği alanında güncel bilgilere ulaşmak,  yeni araştırma ve uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, dünyada meydana gelen trafik kazası ölüm ve yaralanmalarının azaltılmasına yönelik bilimsel çalışmalara katkı sağlamak” amacına vurgu yapılmaktadır.

Ayrıca “Kongre kapsamında belirtilen konu başlıklarıyla ilgili araştırma ve çalışmalar yapan bilim insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, uygulayıcıların ve kos

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.