Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Başkan Zorluoğlu Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis’i ağırladı

Başkan Zorluoğlu Macaristan Ankara Büyükelçisi Matis’i ağırladı
2 Kasım 2022 17:25
568
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’i makamında ağırladı. Ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi. Büyükelçi Matis’e Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında Fahri Konsolos Umut Durbakayım, Konsolos Zsuzsanna Palmai ve Ticaret Ateşesi Peter Kövesci eşlik etti.

KARDEŞİMİZ GELMİŞ KADAR MUTLUYUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Macarlar ile her zaman daha hassas ve duygusal bağımız olmuştur. Kardeş şehir oluşumuz nedeniyle de ziyaretten kardeşimiz gelmiş kadar mutlu olduk. En son Zigetvar ziyaretinde ben bulunamadım, lakin bir dahaki ziyarette mutlaka ben de bulunacağım. Biz de sizler için bir dostluk anıtı oluşturduk ve inşallah açılışını da birlikte şubat veya mart ayında gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

MATİS: GURUR DUYDUK

Gösterdiği misafirperverlik nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür eden Büyükelçi Matis, perşembe günü oynanacak Trabzonspor- Ferençvaroş maçı için şehre geldiklerini belirterek, ziyaret detayları hakkında bilgi verdi. Şu anda Trabzon’da 9 diplomatlarının bulunduğunu dile getiren Matis, “Trabzon’da Türk-Macar dostluk Anıtı’nın oluşturulmasından gurur duyduk. Ayrıca Trabzon’da Macar Kültür Tanıtım Günleri gerçekleştirmek isteriz. Böyle bir faaliyet iki taraf için de bağ güçlendirici bir fırsat olacaktır” dedi.

ZORLUOĞLU DESTEK VERDİ

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’in dile getirdiği tanıtım günlerini kesinlikle destekleyeceğini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, ‘‘Şubat, mart aylarında Faroz-Ganita alan açılışlarımızda sizlerin de bu faaliyetini birleştirip, aynı zamanda Macar- Trabzon dostluğumuzun 25. yılını kutlamış oluruz” şeklinde konuştu.

HEDİYE TAKDİMİNDE BULUNDU

Başkan Zorluoğlu, ziyaretin sonunda Büyükelçi Matis ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret, Başkan Zorluoğlu ve Büyükelçisi Matis’in hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

PROTOKOL ÜYELERİ DOSTLUK MAÇI OYNAYACAK

Öte yandan Macaristan Heyeti 3 Kasım Perşembe günü de Trabzon’da birtakım programlara katılacak. 10.30’da Forum AVM’de sergi açılışına katılacak olan heyet, saat 11.30’da ise Türk-Macar Dostluk Anıtı inşaatını ziyaret edecek. Saat 14.00’te ise Bahçecik Arena Halı Saha’da Trabzon Protokolü ve Macar Heyeti arasında dostluk maçı oynanacak. 20.45’te ise Trabzonspor-Ferençvaroş maçı izlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.