Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 24°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















ENGELSİZ TRABZON” MOBİL UYGULAMASI TANITILDI

ENGELSİZ TRABZON” MOBİL UYGULAMASI TANITILDI
25 Ekim 2022 17:44
254
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel gereksinimli bireylere yönelik hassasiyeti ile örnek olmaya devam ediyor. Bu anlayışla birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak görme engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını kullanırken sorun yaşamamaları için hazırlanan “Engelsiz Trabzon” mobil uygulamasını hizmete sundu.

Göreve başladığı günden itibaren ekibine “Tüm projelerimizde önce engelli bireylerimizi düşünmeliyiz” diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, gönüllere dokunmaya devam ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelli Araç Atölyesi ve Engelsiz Taksi ve üst geçitlere asansör uygulaması başta olmak üzere özel gereksinimli bireylere yönelik yaptığı çalışmalarla örnek olan Başkan Zorluoğlu, yeni projeleri hayata geçiriyor. Son olarak Trabzon’da görme engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını kullanırken sorun yaşamamaları için kullanıma sunulan “Engelsiz Trabzon” mobil uygulamasının tanıtım toplantısı, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde yapıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TULAŞ Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Savaş Yol ve daire amirleri katıldı.

ULAŞIM KONUSUNDA MESAFE KATETTİK
Sözlerine ulaşım alanında yaptıkları çalışmaları anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’da ulaşım konusunda epey mesafe katettik. Şehre önemli dokunuşlar yaptık. İşe dolmuş dönüşümü ile başlamıştık, nihayet tamamlandı. Artık o eski konforsuz, güvensiz araçlar yerine, çok daha konforlu, güvenli ve daha rahat yolculuk yapılacak dolmuşların dönüşüm süreci tamamlanmış oldu. Aynı zamanda ulaşımla ilgili olarak yollarımızın kalitesinin arttırılmasından yeni yol bağlantılarının yapılmasına, akıllı kavşak uygulamalarından toplu taşıma sisteminin modernize edilmesine kadar birçok alanda hakikaten çok önemli çalışmalar yaptık. Kendi otobüs filomuzu epey güçlendirdik. Önümüzdeki dönemde yeni araçlar almak suretiyle otobüslerimizi daha konforlu hale getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

RAYLI SİSTEM PROJESİNİ HER KESİM SAHİPLENMELİ
Trabzon’da bir ilk olarak hayata geçirdikleri Ulaşım Master Planı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’un ulaşım alanında neler yapması gerektiği, bilimsel ve teknik yöntemlerle ortaya konulan Ulaşım Master Planıyla tam olarak belirlenmiş oldu. Bunlardan en çok merak edileni de herhâlde hafif raylı ile ilgili konudur. Bununla ilgili olarak Ulaşım Master Planımız, Akçaabat’tan başlayıp Arsin’de tamamlanacak olan etap etap çözüm önerisini bu manada ortaya koyuyor. Planın onaylanmasının ardından artık projenin hazırlanması ve yatırım programına alınması aşamasındayız. Geçtiğimiz günlerde Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın ilimizi ziyaretlerinde kendileriyle bu konuyu ayrıntılı görüşme imkânı buldum. Ve ilk etapta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projesinin yapılması noktasında mutabakata vardık. İnşallah önümüzdeki günlerde proje hazırlama çalışması başlayacak. Biliyorsunuz daha önceden de bir proje hazırlanmıştı ama son duruma en uygun şekilde yeniden hazırlayacağız. Önceki projelerden de her manada faydalanacağız. Proje aşamasından sonra da yapımıyla ilgili devlet yatırım programına alınması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımının gerçekleştirilmesi, parasının da Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun bir kredi ödemesi şeklinde ödemesinin gerçekleşmesini hedefliyoruz. Özellikle proje ve daha sonra yapım aşaması hususunda kamuoyunun desteğine de ihtiyacımız var. Bu manada şehrin bütün dinamiklerinin bu projeyi sahiplenmesi ve bir an önce hayata geçirilmesi noktasında herkesin elinden gelen g…SANAL REFAKATÇİ UYGULAMASI TÜRKİYE’DE İLK
“Ek donanım yatırımı yapılmadan görme engelli vatandaşlar için toplu ulaşıma mobil uygulaması geliştirildi. Yolculuk esnasında anlık olarak duraklar uygulama üzerinden takip edilebilmekte ve iniş öncesi yolcu uyarılmaktadır. Sefer saatleri alanı az gören ve total görme engelli olan vatandaşlar için özel renk ve fontlar seçilerek oluşturuldu. Mobil uygulama üzerinden aracın şoförüne engelli vatandaşın biniş yapacağı ile ilgili bilgilendirilmekte. İniş durağına gelmeden önce araç sürücüsü uyarılmaktadır. Otobüs sürücüsüne engelli yolcunun beklediği durak bilgisi gönderilmektedir. Engelli yolcunun inmek istediği durak bilgisi sürücüye gönderilmektedir. Uygulama sadece engelli bireylere özgü bir uygulama. Bunun temel sebebi farkındalığın arttırılması, engelli bireylere dönük daha sonra yapılacak akıllı şehirler uygulamasının önünü açmak için yapılıyor… Engelli bireyler uygulamaya girdiğinde en yakın duraklar sıralanıyor. Burada az gören vatandaşların akademik çalışmalarda en rahat seçtikleri renkler olduğu için sarı ve siyah tercih edildi.”
Genel Müdür Yıldız, ayrıca ‘Sanal Refakatçi’ uygulamasının Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Savaş Yol ise Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Başkanımız engellilerin Trabzon’da yaşadığı sorunları öğrendikten sonra birçok hizmeti hayata geçirdi. Sayın Başkanımızın en büyük özelliği tüm projeleri istişare ile yapması. Biz ne yaptıysak, hepsini Başkanımızla beraber yaptık. Bizim yaptığımız uygulamaya benzer hiçbir uygulama yok. Hatta ‘bu uygulamayı Türkiye geneline yayar mısınız’ diye geri dönüşler alıyoruz. İnşallah bu da olacaktır. Ben ‘Engelsiz Trabzon’ mobil uygulamasını kullanıyorum. Kullanan arkadaşlarım da çok memnunlar. Engellilere gösterdiği özel ilgili nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.