Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Trabzon Kadınlar Pazarı Projesi’nde son durum!

Trabzon Kadınlar Pazarı Projesi’nde son durum!
24 Ekim 2022 19:12
203
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak tarihi dokusu bozulmadan yapımına başlanan ‘Kadınlar Pazarı’ inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Projeleri yerinde görmeye özen gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan ve şehir için önemli bir yere sahip Kadınlar Pazarı inşaatını yerinde inceledi. Başkan Zorluoğlu’na incelemeleri sırasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ilgili daire amirleri eşlik etti.

YÜZDE 73’Ü TAMAMLANDI

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, Kadınlar Pazarı inşaatının yüzde 73’ünün tamamlandığını belirterek, “İnşaatımızda temel, bodrum kat, zemin kat, 1. kat 2. Kat betonarme imalatı tamamlandı. Kısa bir zaman sonra inşallah hizmete açacağız. Burası eskiden denizin ulaştığı bir alandı ve çok ciddi bir zemin problemi vardı. Burada Roma döneminden kalma tarihi iskele var. Bu alandaki birtakım tarihi eserlerin de herhangi bir zarar görmemesi ve gelecek nesillere ulaşılabilmesi adına çoğu kere Müze Müdürlüğü ile beraber bazen aylarca bekleyerek titiz bir çalışma gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

TARİHİ DOKUYU KORUYORUZ

Çalışmalar sırasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından muhafaza altına alındığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Şu anda tarihi kazı çalışmaları bitti. Ortaya çok özel kalıntılar çıktı. Buraya özel bir ışıklandırma sistemi yapacağız. Hedefimiz, çok modern ama aynı zamanda tarihi özelliğini de koruyan Kadınlar Pazarı’nı şehrimize yakışır şekilde hizmete açmak” ifadelerini kullandı.

PROJEDE NELER BULUNUYOR?

Kadınlar Pazarı inşaatının bodrum katında 3 bin 745 metrekare otopark, zemin katta 12 kasap dükkânı, 1 adet et ve tavuk ürünleri dükkânı, 24 dış dükkân, 24 iç dükkân, 1. katta 23 dış dükkân, 22 iç dükkân, 6 adet küçük dükkân, 2. katta ise 811 metrekare esnaf lokantası bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.