Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















Büyükşehir Trabzon’u Çiçeklerle Donatıyor!

Büyükşehir Trabzon’u Çiçeklerle Donatıyor!
20 Ekim 2022 15:35
245
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde yürüttüğü çiçek dikim ve ağaçlandırma çalışmalarıyla şehri güzelleştirmeye devam ediyor. Trabzon’u rengârenk bir görünüme kavuşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kenti çiçeklerle donatıyor.

Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Trabzon, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla da fark yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından şehir genelinde yürütülen çalışmalarla, Ortahisar ve diğer ilçelerde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait kavşaklar, refüjler, parklar ve çocuk oyun alanları çeşitli türdeki çiçeklerle süsleniyor. Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinde çocuk oyun grubu yapım ve onarım çalışması da yürüten ekipler, şehrin birçok noktasında bakım, onarım, budama ve ilaçlama işlemlerine de devam ediyor.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak peyzaj ve yeşil alan çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte şehrin renklerini kaybetmemesi için 210 bin adet mevsimlik çiçek (Kasımpatı, menekşe, süs lahanası vb.) dikimi gerçekleştirilmiş olup, 1 milyon 227 bin 84 adet soğanlı bitki (Lale, sümbül, nergis vb.) ve 2 bin 522 adet gül dikilmesi planlanmaktadır. Öte yandan şehrin muhtelif noktalarında bakım, onarım, budama ve ilaçlama çalışmaları yapılırken; Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinde de çocuk oyun grubu yapım ve onarım çalışması yürütülmektedir. Trabzon’umuzu güzelleştirmek adına yaptığımız programlı dikim çalışmalarımız, mevsimine özgü yazlık ve kışlık çiçeklerle yıl boyunca devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.