Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















İsmail Yüksek hakkında bilinmeyenleri eski hocası Sadi Tekelioğlu anlattı! “Fenerbahçe için kavga eder”

İsmail Yüksek hakkında bilinmeyenleri eski hocası Sadi Tekelioğlu anlattı! “Fenerbahçe için kavga eder”
24 Eylül 2022 21:54
397
A+
A-

Fenerbahçe’nin ve A Milli Futbol Takımı’mızın yükselen değerlerinden İsmail Yüksek hakkında, genç futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Sadi Tekelioğlu konuştu.

İsmail Yüksek’i Türk futboluna kazandıran, genç oyuncunun eski hocası Sadi Tekelioğlu Fotomaç’ın sorularını yanıtladı. Tekelioğlu, İsmail’in transfer sürecinden, nasıl bir karatere sahip olduğuna, Fenerbahçe’ye ne denli bağlı olduğundan, geleceğine dek konuştu. İşte o sözler…

“İsmail çok yetenekli bir oyuncu. Fenerbahçe’ye imza attıktan sonra, bu zamana kadar geçen süreyi şanssız bir süre olarak değerlendiriyorum. Türk hocalar onu anlamadı, Jesus’a kısmet oldu. Kaliteli yabancının her zaman ülkemize ne kadar fayda getirdiği ortada. Körü körüne yabancı düşmanlığı yapmanın anlamı yok. Stefan Kuntz’u da tebrik etmek lazım. Onu oynattı. Milli Takım yine gruptan çıkardı ama onun golüyle gruptan çıkmayı garantilememiz, işin güzel tarafı oldu.

Gölcük’e gittiğimde, Trabzonspor ile kardeş şehir olduğunu biliyordum. Antrenmanda İsmail ve Furkan’ı gördüm. Beni heyecanlandırdı. “Artık idmanlara gideceğim” dedim. Attığı goller, attırdığı goller, takım oyunu, bireysel oyunu çok iyi. O tipte bir oyuncunun rakiple birebir mücadele etmesi çok zordur. Hız var, teknik var. 40 senedir bu işin içerisindeyim, bir Fatih Tekke’de bu hızı, bu tekniği gördüm, bir de İsmail Yüksek’te.

Jorge Jesus onu merkez orta saha oynatıyor. Yabancı hocalar, oyuncunun geçmişine bakmaz, geleceği ile ilgilenir. Jorge Jesus bu konuda doğru olanı yaptı.

“FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇECEK”
Bizde olsa, alt liglerden geldi derlerdi. Son zamanlarda Gölcükspor’dan çok genç oyuncu çıkıyor, bunlardan biri de Kerem Aktürkoğlu. Gölcükspor, ondan da yetiştirme payı alacak. Demekki bu topraklardan iyi oyuncular çıkıyor. Tabii İsmail başka bir oyuncu. Ben inanıyorum, çok iyi yerlere gelecek. Fenerbahçe tarihine geçecek.

İsmail’in adını 2., 3. idmanda Trabzonspor’a verdim. Transferin kısa süre içinde bitmesini istedim. Süreç ağır ilerledi. 10, 20 gün geçti, biz haber bekliyorduk.

FENERBAHÇE – TRABZONSPOR MAÇI ANISI
Fenerbahçe – Trabzonspor maçı vardı o sıralarda. Maçı hep beraber, takımla izliyorduk. Ben de Trabzonluyum, bizim yanımızda pek tepki veremiyordu. Ama, maç içinde atlıyor, zıplıyordu, heyecanlanıyordu. Bende ona, “Rahat ol, biz objektif insanlarız, futbol adamıyız, yarın rakip de olabiliriz, tabii bir tarafı tutman gerekirse sevineceksin.” dedim. O zamanlar Fenerbahçe gündeminde dahi değildi.

Furkan diye bir oyuncu vardı, Sivas ve Denizli istemişti, teklif yapmışlardı. Menajerler, 2. Lig’den teklif var diyordu. Ben cevaben, “Siz ne diyorsunuz? 2. Lig ile Gölcükspor’un ne farkı var? İsmail’in yeri Süper Lig. İsmail yeteneğinin farkında ama sen değilsin. İsmail Süper Lig’e gidecek, başarılı olacak.” dedim.

Erdinç Şehit diye bir arkadaşımız var, Tuncay Şanlı ve Fenerbahçe’ye yakın. Bana “Hocam, Fenerbahçe olur mu?” dedi. Bende ona, başka kulüpler bekliyor dedim.

EMRE BELÖZOĞLU, İZLEMEDEN ALDI”
Alt liglerde görüntü yoktu ama ben referansı verdim. Emre Belözoğlu’nu aradılar. Trabzonspor’a Sadi hoca referans olduysa, bu iyi futbolcudur dediler. Emre Belözoğlu’nu da kutlamak lazım, hiç izlemeden aldılar. Zaten önü de açık, Türk futbolunun en başarılı teknik adamlarından biri olacak diye düşünüyorum. Çok büyük bir paraya da almadılar, 25 bin dolar civarı tutmuştu.

Tabii aslan payı Emre Belözoğlu’nun. Erdinç Şehit onu Fenerbahçe’ye önerdi, Emre Belözoğlu da hiç izlemeden aldı. Büyük bir risk aldılar. Kimse, yalan söylemesin, “Ben bilgim, tuttum, getirdim” demesin. 2 yılının da boşa geçtiğini düşünüyorum.

Transferinin ilk günlerinde farklı programalara çıktım. O günden bugünlere söyledim. Beni İsmail yanıltmadı, yanılan onun hakkında kötü konuşanlar oldu. Jorge Jesus da adaletli davrandı. 2 seneyi kayıp olarak değerlendiriyorum.

İsmail’in alınmaması gerektiğini söyleyenler, Fenerbahçe’nin yanlış bir transfer yapmış olduğunu söyleyenler… Jesus, Kuntz onu değerlendirdi, yabancı düşmanlığının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gördük.

“HAYALİ FENERBAHÇE’YDİ”
Türkiye’deki hayali Fenerbahçe’ydi, bunu biliyorum. İdmana her zaman erken gelirdi. Ağabeylerinden dahi erken gelirdi. Rakibe çok agresif ve kayarak mücadele ederdi, ona dikkatli olmasını söylerdim. Ben kendisinin Fenerbahçe’den başka bir yere gitmek istemeyeceğini biliyorum. İsmail’e de sorsanız, “Fenerbahçe zaten Avrupa takımı, büyük takım.” der.

FENERBAHÇE İÇİN KAVGA EDER”
İsmail’in ne kadar koyu, agresif bir Fenerbahçeli olduğunu biliyorum. Hatta şöyle söyleyeyim, Fenerbahçe için kavga edebilecek kadar Fenerbahçeli. Etrafına tepki gösterecek kadar iyi bir Fenerbahçeli olduğunu düşünüyorum.

Abdülkadir Ömür 16 yaşındayken, Onur Kıvrak ile beraber idmandaydım. Ona, “Onur, elimizden 16 yaşında bir çocuk var, çok iyi.” dedim. Onur, “Onu ne zaman göreceğiz.” dedi. Adana maçında onu oynattım, herkes beğendi. Bizim özelliğimiz bu, olmadan olabileceğini söylememiz önemli.

“AVRUPA’YA GİDECEK EN PAHALI OYUNCU OLACAK”
Ben de İsmail ile ilgili söylüyorum, “Fenerbahçe tarihine geçecek, Fenerbahçe’den Avrupa’ya gidecek en pahalı oyuncu olacak.” diyorum.

Geçmişte Tugay Kerimoğlu, Emre Belözoğlu gitti. Ajax, Porto gibi takımlara Avrupa’nın devleri büyük paralar harcıyor, Türk futbolcuların baremi 15 milyon euro gibi davranıyorlar, bunu İsmail kıracak. Ajax’tan, Porto’dan, Lyon’ndan bir takıma gitmiş gibi olacak.

Burda en önemli olaylardan biri Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, hiç seyretmeden onay vermesi, güvenmesi. O süreçte başka şeyler düşünülebilirdi. Kulüp başkanlığı adına, Fenerbahçe’ye yaptığı en büyük hizmetlerinden biri olduğunu düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.