Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C




















YATAN DEĞİL ATAN KAZANDI

YATAN DEĞİL ATAN KAZANDI
19 Eylül 2022 17:13
180
A+
A-

Geçtiğimiz sezonu iki kupa ile kapatan son şampiyon Trabzonspor. Sezona beklenilenden kötü başlamıştı. Hafta içinde oynan Kızılyıldız maçı ile Avrupa ligindeki ilk galibiyetini alan Trabzonspor, Ligde de geçen hafta kaybettiği Adana Demirspor maçını telafi etmek için Sahasında konuk ettiği Gaziantepspor’a karşı mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı.

Trabzonspor bu sezon maçlara çok kötü başlıyor. Takım savunmasında alan ve adam paylaşımını Trabzonspor bir türlü beceremiyor. Özellikle Bartra ve Larsen’in uyumsuzlukları takım savunmasında büyük problemler yatıyor. Trabzonspor Gaziantepspor maçında böyle problemlerle başladı. Trabzonspor’un uzatma dakikalarında galibiyet golünü atan Bartra oyunu geriden kurmada pas oyununa katkıda oldukça etkili fakat savunmada çok ağır kalıyor. Vitor Hugo’nu da sezon başından beri formsuzluğu da bu duruma eklenince Trabzonspor bu sezon çok gol yiyiyor.

İlk 10 dakikada 2-0 mağlup duruma düşen Trabzonsporda Bu dakikadan sonra oyuncuların gösterildiği reaksiyon gerçekten harikaydı. Sanki büyük bir isyan ve uyanıştı.
Jevtovic ve Maxim Trabzonspor’un genişletmeye çalıştığı alanları ön alada yaptığı anı preslerle dağıtmaya çalıştı. Bunda da etkili oldu sağ kanatta Sagal’in yaptığı boş koşular sol kanatta Markovic’in alanını boşalttı ve sol kanat daha etkili oldu.

Trabzonspor üzerinden çabuk attı. Özellikle 3. bölgedeki hareketli oyun Hamsik ve Bakasetas’ın Ofansif oyunda topu dikine ve hızlı taşımaları sayesinde oynanan muhteşem futbol Trabzonspor’un neredeyse devre bitmeden skoru tersine çevirebileceğini hissettirdi. Umut Bozok topsuz oyunda sürekli deplase olup rakip savunmayı dağıtıyor stoperleri peşinden sürüklüyor. Bu da arkadaşlarına açtığı alanda Trabzonspor’un 3. Bölgeye daha rahat yerleşmesine sebep oldu.

Devreye skoru eşitleyerek giren Trabzonspor ikinci devreye dengeli başladı. İkinci yarının 10 dakikası topu rakibine teslim ederek hızlı ataklarla gol bulmaya çalıştı. İlk yarının ortalarına kadar özellikle Ertuğrul ve Dijilobodji başarılı müdahaleleri ve Günay’ın kurtarışları ile Gaziantepspor maçı kazanamayacağını anladı.
Maçın o dakikasından sonra inanılmaz bir şekilde oyunu soğutmaya Trabzonspor’un Temposunu yerlerde yatarak kırmaya çalıştı. Gaziantepspor’un maçı soğutma çabası yüzünden Maçın ikinci yarısının ancak yarısı oynanabildi. Hakemin bu şekilde futbol oynamaya çalışan takımları cezalandırır gibi 9 dakika uzatma vermesi hiç doğru değil.

Skordan bağımsız söylüyorum eğer Bartra’nın gölü gelmeseydi. Herkesin ilk soyleceyeceği şey Lahdimi’nin neden oynatılmadığı olacaktı. Oysa geçtiğimiz hafta sonradan sahaya giren Lahtimi ve Naci Ünüvar bu dramatik süreleri almayı haketmişti. Artık Abdullah hocanın işi daha da zor. Kadronun potansiyeli ile birlikte Bir çok sakatı oyuncusu da var. Burada kadro adaletini doğru sağlaması ve kadroda süre alan oyuncuları doğru bir şekilde sahaya sürmesi gerekiyor.

Abdullah Hoca Trabzonspor’u geçtiğimiz sezon şampiyon yapan oyun formasyona dönmesi ve Hamsik’in oyun aklının devreye girmesi ile Trabzonspor bu galibiyetle yeniden bir uyanışa imza attı.

Selam ve Saygılarımla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.