Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C




















ZİLLER İSTİKLAL MARŞIMIZIN COŞKUSUYLA ÇALIYOR

ZİLLER İSTİKLAL MARŞIMIZIN COŞKUSUYLA ÇALIYOR
12 Eylül 2022 18:11
303
A+
A-

 

Okulların açılmasıyla başlayan İlköğretim Haftası etkinlikleri, bu sabah Valilik önünde yapılan Çelenk Sunma Töreniyle başladı.

Bedri Rahmi İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan Trabzon Valisi Sayın İsmail Usta ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Burak Fettahoğlu, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliği ilgiyle izlediler.

Eğitim yatırımlarının en yüksek olduğu şehirlerin başında Trabzon’un geldiğini ifade eden Vali Ustaoğlu yaptığı konuşmasında;

Yetiştirmekte olduğumuz çocuklarımızla geleceğimizin sağlam temellerini atıyoruz. Bir toplum eğitimde yakaladığı nitelik ve yücelik nispetinde yükselir dedi. Eğitime yapılan yatırımların ziyadesiyle karşılık bulduğu bir şehrin çocuklarına, eğitimcilerine karışmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Usta,

‘’Bir Milleti ayakta tutan kendi değerleri ve o değerleri gelecek nesillere aktaran öğretmenleridir. Fikir Ordusunu yetiştirenler, çocuklarımızın özbenliklerini büyütenlersahip oldukları sorumluluk büyüklüğünde büyüktürler. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılı; bu sorumluluğu fedakârlıkla taşıyacak olan tüm öğretmenlerimize, heyecanlarını hiç kaybetmeyecek olan öğrencilerimize ve en büyük destekçilerimiz olan değerli velilerimize hayırlı uğurlu olsun ‘’dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada,

‘’Şehrimiz eğitim öğretim vizyonunu layıkıyla taşıyan ve yetiştirdiği değerlerle adından ulusal olarak da bahsettiren bir fikir ordusuna sahip. Bugün burada yaşanan heyecanı çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve tüm idarecilerimizle paylaşıyorum. Yeni eğitim öğretim yılında da her zaman olduğu gibi bu fikir ordusunun yanında olacağız’’ dedi.

Öğrencilerin gösterilerini izleyen, velilerle etkileşimde bulunan, yeni eğitim öğretim yılına dair duygularını yaptığı konuşmayla paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu:

‘’Hiçbir hayal yoktur ki, onu bir madencinin derinliğiyle arayan, bir çini işçiliğiyle motifleyip bir bakır ustasının titizliğiyle işleyen ellerde hakikate dönüşmesin. Siz değerli öğretmenlerim, maharetli ellerinizle çocuklarımızın hayallerinin hakikat elçisi oldunuz.

Gönülden süzülerek verilmiş bir sevginin, kıramayacağı zincir olmadığını elinizi değdirdiğiniz her işinizde mutlulukla gördüm. İnandım ki biz bu kültür ordusunu yetiştirmek için özenle seçilmiş, birbirinin tamamlayıcısı birer takım arkadaşıyız.

Beynimizin ve kalbimizin her daim yeniliklere ve sizlerin fikirlerine açık olduğunu biliyorsunuz. Sizlerin iyi olma halinin bizim çıkış noktamız olduğunu da bilin ve şunu da bildiklerinize ekleyin ki, sizinle aynı yolculuğu paylaşıyor olmaktan her daim gurur duyacağım. Şehrimin çocuklarının gözlerindeki sevinçle sizleri selamlıyorum’ ’dedi.

Öğrencilerin heyecanlarını ve sevinçlerini de her zaman onların içine karışarak yaşayan müdür Fettahoğlu öğrencilere ithafen de:

YİNE BİRLİKTE KİTAPLAR OKUYACAK, UZAK YAKIN DEMEDEN YİNE YAN YANA OLACAĞIZ.

Yine birlikte kitaplar okuyacağız, birlikte yan yana duracağız. Yorulduğunuz her yerde yanınızda olacağımızı ve düşlerinize giden yolda sizlerle yürüyeceğimizi sakın unutmayın dedi.

Velilerine de gösterdikleri samimiyet ve verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü, etkinliği düzenleyen tüm çalışma arkadaşlarına şükranlarını sundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.