Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C




















BÜYÜKŞEHİR ŞEHİT AİLELERİNİ VE GAZİLERİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTURUYOR

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİT AİLELERİNİ VE GAZİLERİ YENİ YUVALARINA KAVUŞTURUYOR
8 Eylül 2022 18:02
262
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehit yakınları ve gazilere gösterdiği hassasiyet doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yıl önce kendisini ziyaret eden şehit yakınları ve gazilerin yeni bina taleplerini çalışmalarının ilk sırasına koyan Başkan Zorluoğlu, yapımı tamamlanan binada incelemelerde bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yönetim Kurulu ile şehit yakınları ve gaziler, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etmiş ve yeni bina talebinde bulunmuşlardı. Şehitlik ve gazilik unvanlarının hiçbir maddi değerle ve hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu ise “Gerekirse kazma kürekle işe biz girişeceğiz ve adına yakışır bir dernek binası inşa edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Başkan Zorluoğlu’nun talimatı üzerine Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi’nde şehit yakınları ve gaziler için hayata geçirilen yeni hizmet binasının yapımı tamamlandı. Başkan Zorluoğlu tamamlanan binayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi yöneticileri ile birlikte yerinde inceledi.

EMİR TELAKKİ ETTİK
Binayı incelerken gazilerle ve şehit yakınlarıyla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Başkanımız ve yönetim kurulu bundan 1,5 yıl önce kalabalık şehit yakınları ve gazilerimizle beraber Büyükşehir Belediyemize bir ziyarette bulundular. En önemli talepleri de ‘Başkanım bizim şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ağırlayabileceğimiz, dinlendirebileceğimiz, çeşitli etkinlikler kültürel faaliyetler düzenleyeceğimiz bir mekâna ihtiyacımız var’ şeklindeydi. Bu bizim için önemli bir talepti. Biliyorsunuz daha önceki görevlerim itibarıyla terörle mücadelede çok etkin görevler almış birisiyim. O bakımdan şehitlerimize, onların bizlere emaneti olan aile efradına ve gazilerimize başka bir şekilde bakıyoruz. Onlar bizim için çok çok kıymetli ve her zaman onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderme noktasında bir çalışma içerisinde ömrümüz boyunca olmuşuz. Dolayısıyla bu talebi emir olarak telakki ettik” dedi.

RAHATLIKLA ULAŞILACAK BİR YER BELİRLEDİK
Ziyaretin ardından ilgili kişilere talimat vererek uygun bir yer belirlediklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Yani buraya gelecek olan gazilerimizin bir kısmı maalesef vatan savunmasında mücadele ederken çeşitli uzuvlarını kaybetmiş ve tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen evlatlarımız, kardeşlerimiz. Dolayısıyla onların da rahatlıkla ulaşabilecekleri bir lokasyon olmasını amaçladık. Ulaşım olanaklarının iyi ve düz ayak bir yer olması, yeşillik içerisinde geldiklerinde dinlenebilecekleri bir ortam sağlamaya dikkat ettik” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EVLERİ OLACAK
Güzel bir lokasyon belirlenerek, proje çalışması yapıldığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bugün itibarıyla da bu proje hayata geçirildi. Trabzon’daki şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için harikulade bir mekân, onların bir evi olarak burada bugün vücut buldu. Emeği geçen belediye personeli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Bu işi yakından takip eden derneğimize, dernek başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. Bundan sonra tabi buranın tefrişi yapılacak. Burada bir takım aktiviteler yapmak suretiyle vatan savunmasında şehit olan evlatlarımızın, kardeşlerimizin aileleri ve gazilerimiz için burası adeta ikinci evleri olarak faaliyet gösterecek” şeklinde konuştu.

BİR ARAYA GELİP DERTLEŞECEĞİZ
Birlikte çok güzel etkinliklere imza atacaklarını da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Zaman zaman biz de sizleri ziyaret edeceğiz. Gazilerimizle ve şehit yakınlarımızla hasbihal edeceğiz, dertleşeceğiz. Bir adres ortaya çıktı. Bundan sonra hepimize düşen görev bu adresin en iyi şekilde kullanılması ve şehit yakınları için, gazilerimizin neredeyse her gün uğramak isteyecekleri bir mekân haline getirilmesi. Tekrar hayırlı olsun şehrimize. Ve inşallah çok güzel zamanlarda burada yine sizlerle beraber oluruz” diye konuştu.

TEZCAN: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan ise “Trabzon’da şehit ailelerinin ve gazilerin artık bir yuvası var. Başkanımız sağ olsun burada şehit ailelerini ve Trabzon’un gazileri güzel bir yuvaya kavuşturdu. Özellikle engelli gazilerimizin şehir merkezinde ulaşım durakları yoktu. Bugün o durak sorunu çözüldü. Hastaneye veya tedaviye gidecek tüm gazilerimizin artık burada kendilerine ait bir evleri var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Burayı bize çok kısa sürede yaptı ve teslim etti. Burası şehit aileleri ve gazilerin olduğu kadar Trabzon’un da yeri. Çünkü Trabzon’u temsil edecek. Trabzon’a yakışır bir şekilde başkanımız bize yer yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SARI: ÇOK GÜZEL BİR KONUM BELİRLENDİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Gazi Mehmet Sarı, “Biz yaklaşık 2 yıldır Trabzon’da derneğimizin şubesini aktifleştirdik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde Trabzon şehit aileleri ve gazilerin artık bir yuvası var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Engelli gazilerimizin şehir içerisinde ulaşım ve durak sorunu vardı. Burada bu sorun çözüldü. Başkanımız kısa sürede bunu bize teslim etti. Burası Trabzon’un bir yeridir. Ben sizlerin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burası konum olarak çok güzel bir yer. Burası hem öğrencilerimizin hem gençlerimizin hem vatandaşlarımızın uğrak bir mekânı olacak. Bizler de burada geleceğimizin teminatı olan gençlerimize şehitliği ve gaziliği en güzel şekilde aktaracağız’’ ifadelerini kullandı.

TİRYAKİ: TRABZON’UN EN GÜZEL YERİNİ BİZE VERDİ
Gazi Mustafa Tiryaki de, “1978’de gazi oldum, 1993’te de yeğenimi kaybederek şehit yakını oldum. Sayın Başkanımız Trabzon’un en güzel yerini bize vererek şehit ailelerimizin ve gazilerimizin evini yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın diyorum” şeklinde konuştu.

ÇANKAYA: ZORLUOĞLU’NDAN YAKIN İLGİ GÖRÜYORUZ
15 Temmuz Şehit Babası Mehmet Fethi Çankaya, “Hizmetleri, yaptığı işler ve bizlere gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Sayın Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Burada bizler hem anılarımızı yaşatacağız hem de gelecek nesiller kahramanlık öykülerini dinleyecekler. Bizlere bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CORA: BÖYLE GÜZEL YERİMİZ YOKTU
Şehit çocuğu Ömer Faruk Cora, “Daha önceden böyle bir yerimiz yoktu. Trabzon’un güzel lokasyonlarından birine dernek binamızı yaptığı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.