Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C




















UCİM’ iN ÜNLÜLERLE ÇEKİLEN KAMU SPOTU YAYINDA

Hülya Pekşen Ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği / Trabzon Basın Sorumlusu
15 Ağustos 2022 15:01
445
A+
A-

UCİM DEN ”GÜÇLÜ UCİM, GÜÇLÜ ÇOCUKLAR PROJESİ”
ÜNLÜLERLE ÇEKİLEN KAMU SPOTU YAYINDA

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) altındaki Sivil Toplum Destek Programı III- kapsamında “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar” projesi yürütüldü. Proje kapsamında 16 ismin yer aldığı kamu spotları hazırlandı. Hazırlanan kamu spotları, televizyonlarda ve UCİM sosyal medya hesaplarında yayınlandı.
Alara Bozbey, Aslı Bekiroğlu, Aslı Melisa Uzun, Bahar Şahin, Burcu Binici, Ece Begüm Yücetan, Esra Kızıldoğan, Esra Ruşan, Fatma Toptaş, Hazal Türesan, Janset Pacal, Naz Çağla Irmak, Semiha Bezek, Sevtap Özaltun, Tuğrul Tülek, Yıldız Çağrı Atiksoy’un bulunduğu toplam 16 sanatçının katılımıyla çekilen kamu spotları, #ÇocuklarınSesiBizOlalım #GüçlüUcimGüçlüÇocuklar etiketleri ile sosyal medyada yerini aldı.

45 saniyelik iki videodan oluşan kamu spotları, çocukların yaşayabileceği her türlü ihmal ve istismara karşı ebeveynlerin, öğretmenlerin ve tüm yetişkinlerin farkındalıklarını artırırken, çocukları gözlemlemenin önemli olduğunu, şüphe uyandıran bir durum karşısında ise yetkililere veya UCİM ihbar hattına danışabileceklerine dikkat çekti.

UCİM- Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği

UCIM’in “Güçlü Ucim, Güçlü Çocuklar” projesinde eğitimlerin yanı sıra kısa film ve belgesel çalışmaları, RTÜK ile bir çalıştay yapılması, sosyal medya üzerinden farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmesi gibi bir dizi farklı aktiviteler de yer alıyor.

Türkiye’de 65 ilde, yaklaşık 75.000 gönüllü ile faaliyet gösteren UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği tarafından proje kapsamında eğitimler, videolar, belgesel film, sivil toplum – kamu işbirlikleri ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Tüm bunların yanı sıra, yalnız Türkiye’de değil dünyada ilk kez farklı bir yöntemle, Bedensel Söz Hakkım Eğitimi için lego parçalarından oluşan bir eğitim kiti hazırlamak üzere; psikologlar ve eğitimcilerden oluşan bir komite bir araya geldi. Aynı zamanda Çağdaş Drama Derneği işbirliğinde farklı yaş gruplarındaki çocuklara yaratıcı drama yöntemi ile aynı eğitim aktarıldı. Türkiye çapında pek çok ili kapsayan eğitimler gerçekleştirildi. Proje kapsamında ayrıca RTÜK’le de işbirliği yapılarak medyanın çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekildi ve çocuk hak ihlallerine vurgu yapılan çalıştayda bir araya gelindi.

Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar Projesi Ankara Ofisi
İletişim Kişisi: H. Fulya ERCİYAS- Proje Asistanı
Tel: 0553 732 06 28
Adres: Atatürk Bulvarı No:154/14 Kat:4

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.