Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















Trabzon’da TEKNOFEST Heyecanı Basladı

Trabzon’da TEKNOFEST Heyecanı Basladı
5 Ağustos 2022 15:45
188
A+
A-

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştiren Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Trabzon’da coşkulu başladı. TEKNOFEST’in açılış konuşmasını yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli, en kapsamlı ve en büyük teknoloji festivaline ev sahipliği yapmaktan memnuniyet ve gurur duyuyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından organize edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST coşkusu Trabzon’u sardı. Bugün açılışı yapılan ve 7 Ağustos tarihine kadar Trabzon Medical Park Stadyumu’nda devam edecek olan dünyanın en önemli teknoloji festivali TEKNOFEST’e özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. Festivale Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

MEMNUNİYET VE GURUR DUYUYORUZ

TEKNOFEST’in açılış konuşmasını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı. “Binlerce yıllık tarihe sahip, birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış, doğal güzellikleriyle misafirlerini adeta büyüleyen kadim şehir Trabzon’dan gençlerimizi ve teknolojiye sevdalı insanlarımızı selamlıyorum. Bu kadim, güzel ve şampiyon şehre hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli, en kapsamlı ve en büyük teknoloji festivalinin bu yıl Trabzon’umuzu da içerisine alacak şekilde Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştiriliyor olmasından ve bu organizasyona Trabzon olarak ev sahipliği yapmaktan çok büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

ÖNEMLİ AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Trabzon Medical Park Stadyumu’nda 3 gün boyunca çok heyecanlı, coşkulu ve önemli aktiviteler gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Hem bilim ve teknoloji anlamında hem de sanat ve kültür anlamında sizlerin de çok keyif alacağı program icra edilecek. Ulaşımda Yapay Zekâ, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba, Biyoteknoloji İnovasyon ve Helikopter Tasarım Yarışmaları gibi 7 ana başlıkta, birbirinden rekabetçi ama dostluk içinde yarışmalar düzenlenecek. Ben şimdiden bütün gençlerimizi, yarışmacılarımızı, öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ

Alanda bulunan gençlere seslenerek “Sevgili gençler sizler geleceğimizi inşa edecek olanlarsınız” diyen Başkan Zorluoğlu, “Bizler sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Sizlerle birlikte çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh, muasır medeniyetler seviyesini aşan ve büyük Türkiye hedefine ulaşan bir ülke olacağız. Sizlere, sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Üç gün boyunca bir taraftan buradaki etkinlikleri doyasıya yaşayacaksınız ama diğer taraftan da yeşiliyle, mavisiyle, kültürel alanlarıyla ve tarihi mekânlarıyla Trabzon’u da doyasıya yaşayacaksınız” şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI İLE T3 VAKFI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştiren TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını yineleyen Başkan Zorluoğlu, “Bu güzel organizasyonun gerçekleştirilmesinde emek sarf eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve T3 Vakfı başta olmak üzere, destek veren 101 paydaş kurumumuza, şahsım ve Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum. Festivalin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAKAN YARDIMCISI KACIR: DÜNYAYI GENÇLER DEĞİŞTİRİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ise TEKNOFEST’in dünyanın en büyük teknoloji festivali olduğunu belirterek, “Bugün Türkiye artık kritik ihtiyaçları için başkalarına el açan, başkalarının desteklerinden yardım uman ülke konumundan çıkmıştır. Türkiye en stratejik ürünlerini, kendi imkânları ile geliştirebilen bir ülke. Bu toprakların evlatları, dünyanın en iyi İnsansız Hava Araçlarını medeniyetimize hediye ettiler. Bu toprakların çocukları onlardan çok daha öte işleri milli teknoloji hamlesine sahip çıkarak başarmaya devam edecekler. Tarım, enerji, ulaştırma, sağlık, finans teknolojilerinde velhasıl teknolojinin bütün alanlarında savunma sanayiinde neyi başardıysak aynısını başarmaya çalışacağız. Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Dünyayı değiştiren teknolojiye genç insanlar imza atıyor” diye konuştu.

VALİ USTAOĞLU: TEKNOFEST HEPİMİZE ÖRNEK OLDU

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, her zaman ilkleri başaran Trabzon’un, TEKNOFEST’le geleceğin bilim adamlarını yetiştireceğine inandıklarını dile getirerek, “İlimizde yapılan bu festival gerçekten çok önemli. Bizleri bir araya getiren bu en havalı festivalin hem şehrimizdeki gençlere, hem de bu alanda emek veren herkese yol göstereceğine inanıyorum. TEKNOFEST, iş yapma, takım ruhu oluşturma, özgüven noktasında gerçekten hepimize örnek oldu. Burada gençlerimiz kurdukları oluşturdukları projelerle roketten, insansız hava aracına, elektrikli araçlardan çevreye duyarlı, her alanda kıyasıya rekabet edecek güçlü projelerle inşallah 3 gün boyunca yarışmalar yapacaklar. Onun sonunda her birilerinin dereceleri belli olup, Samsun’da Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile yapılacak finallerde kendileri boy gösterecekler” dedi.

GENÇLER 7 DALDA YARIŞACAK

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. TEKNOFEST’in  Trabzon ayağında Ulaşımda Yapay Zekâ, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba, Biyoteknoloji İnovasyon ve Helikopter Tasarım Yarışmaları olmak üzere toplam 7 dalda yarışma düzenlenecek.  Trabzon’da gerçekleşecek yarışmalara 27 bin 79 takım başvurusu alınırken, 427 finalist takım ve 2033 finalist yarışmacı bulunuyor.

BAKAN YARDIMCISI KACIR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST açılış töreninin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Murat Zorluoğlu ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da hayata geçirilen ve yapımı devam eden projelerle ilgili Bakan Yardımcısı Kacır’a bilgi verdi. Ziyaret, hediye takdimi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Bakan Yardımcısı Kacır’ın Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.