Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















DOĞRU MU?

DOĞRU MU?
1 Ağustos 2022 21:44
365
A+
A-

RTE tarafından fındık fiyatı elli dört tl olarak açıklandı. Bazı medya birimleri, açıklanan fındık fiyatını Ordulu üreticiler tarafından sevindirici bulunduğunu yazıyor. “Üreticiler, Erdoğan bizi yine darda bırakmadı. Yüzümüz yine güldü” diyormuş. Ordulular böyle düşünüyor olabilir. Trabzon ve Giresunlu üreticiler nasıl düşündüğünü bilmek gerekmez mi? Elbette yüzleri gülenler olmuştur.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Sebahattin Aslantürk; Alan bazlı gübre ve mazot dahil açıklanan fiyat toplamda üç tl kabul edersek elli bir tl olarak görmek lazım. Hayırlı olsun . Zaten elli tl civarında beklentilerinin olduğunu ifade etti. Yandaş medyada böyle geçiyor. Başkan doğru mu?

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan; RTE’ nin açıkladığı fındık alım fiyatları son derece güzel bir rakam oldu. Bu fiyat üretici ve ihracatçıyı memnun eder diyor. Başkan doğru mu?

Yandaş medyanın haberleri böyle. Bizler de soruyoruz bunlar sizlerin ifadeleri mi? Üreticiler gerçekten memnun mu? şayet yüzleri gülüyorsa, bir kilo fındığın pazara inmesindeki maliyetini hesapladılar mı?

Bir gündelikçinin ücreti, gübre. mazot ve bakım giderlerini hiç düşündüler mi?Altın değerindeki fındığımızı birilerine peşkeş çektiren üreticiler önce kendilerini sorgulamaları gerekmez mi?

Elbette ihracat yapanların yüzü güler ama üreticilerin alın terini kimse silemez. Üreticiler, o alın terlerini çatlayan dudaklarına vurarak susuzluğunu gideriyorlar. sizler ise güle güle onların fındığını elinden alıyorsunuz.

Fındık üreticileri, kendi örgütleri olan Fiskobirliğe sahip çıkmaları halkı sömürenlere karşı birlikte hareket etmeleri şarttır. Bunu da yapamıyorsanız ağlama duvarına giderken acınacak halinize gülün…!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.