Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















15 TEMMUZ

15 Temmuz 2022 15:15
297
A+
A-

Bugün 15 Temmuz 2022..

Günümüzden tam altı yıl önce yaşadığımız kara gün..!

Türkiye Cumhuriyetine karşı bir kalkışma hareketi. Kalkışmayı planlayan ve uygulayanlar tarih sayfalarında lanetle anılacaktır. Bu hain kalkışmada ölen kim öldüren kim?

Bugün birlik beraberlik ve demokrasiden söz ediliyor. hangi birlik beraberlik? ya demokrasi…!

Kime göre demokrasi, nasıl bir demokrasi soruları daima havada kalıyor. Bu kavram çok tartışılacak bir kavram.

Ancak, bu hain günü yaratanlar, Ulu Önder Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesini kullanarak, yurtta sulh konseyi diye 25 kişilik bir listeden söz ettiler. bu liste günün meclis başkanına verildiği bilgileri var. zaman içinde günlük politikalar daima bu kalkışma üzerine yapıldı.

Ana muhalefet partiler olan Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti konu hakkında meclis araştırması için meclise verilen teklif Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin oylarıyla ret edildi.

NEDEN…….?

Şimdi, ülkemizin en büyük bayramı olan “Cumhuriyet Bayramı” ibadethanelerde anılmazken 15 Temmuzu bayram diye kutluyoruz. Elbette böylesine çirkin ve kirli kalkışmayı asla kabul etmemiz mümkün değil. Vatanını seven ve canımızı verecek kadar ülkemize sahip çıkan birisi olarak bu kalkışmanın nedenlerini tüm okurlarımıza ve halkımıza bırakıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.