Dolar 32,5332
Euro 34,8687
Altın 2.435,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu’nun transferi için yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Beşiktaş, altyapıdan yetişen

Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu’nun transferi için yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı.
4 Haziran 2022 08:00
223
A+
A-

Beşiktaş Kulübü, altyapısından yetişen basketbolcular Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu’nun yurt dışına transferiyle ilgili yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Altyapımızda yetişen Demir Doğan ve Samet Yiğitoğlu’nun yurt dışına usulsüz transferlerine FIBA tarafından ‘ilişkisiz belgesi’ düzenlenerek izin verildikten sonra hukuken ve etik olarak son derece haklı itirazımızı avukatlarımız aracılığıyla FIBA Temyiz Kuruluna taşımıştık. Bu itirazımız neticesinde ülkemizin basketbolu için tarihi bir karar alındı. FIBA’nın kulübümüzün yetiştirdiği gelecek vadeden genç basketbolcularımızın hukuksuz iznine karşılık, FIBA’nın kararlarının denetlendiği kendi yargı organları FIBA Temyiz Kurulu tarafından iptal edildi.” denildi.

Karar sonrasında Demir Doğan ile Samet Yiğitoğlu’nun 23 yaşına kadar tüm hakları Beşiktaş’ın uhdesinde olacağı bildirildi.

Verilen kararın diğer olaylarla ilgili emsal olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Genç oyuncuların ve bu oyunculara yatırım yapan kulüplerin haklarının ve sporculuk kariyerlerinin korunması için emsal teşkil eden bu tarihi hukuki kararın ülkemiz içinde de Türkiye Basketbol Federasyonu ve ilgili kurullarına da örnek olması gerektiğine inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.