Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















SADAT’ın önüne giden Kılıçdaroğlu: Burası terörist yetiştiren bir kuruluş

SADAT’ın önüne giden Kılıçdaroğlu: Burası terörist yetiştiren bir kuruluş
13 Mayıs 2022 17:38
212
A+
A-

TÜİK ve Merkez Bankası’nın önüne giden ancak içeri alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri şirket SADAT’ın önüne gitti.

Daha önce Merkez Bankası ve TÜİK’e giderek büyük ses getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken bir hamle daha geldi. Kılıçdaroğlu, günlük programında olmamasına rağmen bugün askeri şirket SADAT’ın önüne gitti.

“ERDOĞAN’IN DANIŞMANLIĞINI YAPIYORDU”

SADAT önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şunu herkesin bilmesini istiyorum Türkiye asla paramiliter kurumlara teslim olmaz. Seçim güvenliği önemlidir. SADAT paramiliter bir kurumdur. Yakın zamana kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu.

Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Hedefleri arasında gayrı nizami hak eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast, ve tehdit. Arapça terör tehdit olarak tanımlanıyor. Türkçesi de terör. Aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Suriyeli teröristlerin buraya gelişinde en büyük rol oynayan bu kuruluştur.

“SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ GÖLGELEYECEK BİR ŞEY OLURSA BUNUN SORUMLU SADAT’TIR”

Erdoğan’a şunu sormak isterim. Sen bu kuruluşla neden işbirliği yaptın, bu kurumu hangi gerekçeyle danışman yaptın?

CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimin güvenliğini gölgeleyecek bir şey olursa bunun sorumlusu SADAT’tır.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Biz bu ülkede gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

Buraya CHP’li kadın milletvekilleri de dahil olmak üzere çok sayıda vekille geldik. Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Kim size destek veriyor, kaç kişiyle sabotaj yapmak üzeresiniz, kaç tane terörist yetiştirdiniz? Korkunun ecele faydası yok, hiç kimse unutmasın bu ülkede CHP var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.