Dolar 32,5216
Euro 34,7912
Altın 2.421,59
BİST 9.708,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















Atilla Halit ; Halkımıza ve tarihçilerimize ihanet etmeyiniz

Atilla Halit ; Halkımıza ve tarihçilerimize ihanet etmeyiniz
13 Mayıs 2022 22:21
307
A+
A-

Atilla Halit ; Halkımıza ve tarihçilerimize ihanet etmeyiniz

[20:51, 13.05.2022] Ferhat Aydogan: Son yıllarda Türk tarihi ile ilgili en sevilen dizi olan, toplumu televizyonlara kilitleyen “ Diriliş Ertuğrul” dizisinin başarılı aktörü Engin Altan Düzyatan’ı milletimiz çok sevmiştir.

Barbaroslar dizisinin başrol oyuncusu olan başarılı oyuncunun canlandırdığı karaktere Akdeniz’de Kutsal Roma İmparatorluğu’na bağlı Venedik, Ceneviz ve Rodos devlet adamlarının vermiş olduğu lakap “ Barbaros”tur. Barbaros da barba rossa yani kızıl sakal anlamına gelmektedir. Tarih bunu teyit eder. Evet kardeşi Hızır da abisinin ölümünden sonra Osmanlı’ya büyük hizmetler verip “Hayrettin” lakabını almıştır.

4 sezon sürecek olan dizimin ilk sezonunda Barbaros olan Oruç Reis’i son bölümde dizinin yapımcıları çok erken şekilde dizinin dışına itmiştir. Oruç olmazsa Hızır Reis olmazdı. Tarihimizi kurgulayarak Oruç Reis’i mezarında sızlatmışlardır. Tarih’e arşivler araştırılarak tarihçiler karar verir. Fakat bu dizinin yapımcıları hatır ile Oruç Reis’in hakkını yemiş olup tarihe ihanet etmektedirler. Ancak 2-3 bölüm sonra ekonomik sebepler ile diziyi bitireceklerse toplumun buna hiçbir itirazı olmaz.

Halkımıza ve tarihçilerimize ihanet etmeyiniz. Hızır Reis yani Hayrettin Osmanlı’nın en büyük Kaptan-I Derya’sıdır. Bunu kimse inkar edemez.

Halkımıza ve tarihçilerimize saygılarımla.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.