Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 20°C




















“AYHAN YALÇIN; EVLİLİKLERİN ADI KALDI. AMA, MAALESEF MUTLU EVLİLİKLER YOK”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
29 Mart 2022 01:17
596
A+
A-

Kur’an-ı Kerim’de “Allah sizlere kendinizden eşler, eşlerinizden de oğullar ve torunlar var eder.”
Dinimiz, aile ve aile hayatına çok büyük önem vermiş,ailenin korunması, devamlılığı için kurallar koymuştur. Ama, maalesef toplumumuzda aile kavramı ve aile hayatı çok farklı boyutlara ulaşmıştır. Artık günümüzde evliliklere aile kavramını tanımlamak bile çok zor. Evlilikler var, ama kağıt üzerinde evlilikler var. Evin içinde bir çift var. Lakin, evin içinde aile kavramı yok.

Evlilik, iki insanın birbirini kağıt üzerinde ve resmi kanunlara dayalı yaptığı bir birliktelik değildir. Evlilik aile olmayı gerektirir. Ama günümüzde evliliklerin tanımı ve anlamı çok farklı boyutlara ulaşmıştır. Evli olmak, aile olmak için başlangıçtır. Ama maalesef günümüzde evlenip aile olamayan ve soluğu mahkemelerde alan, boşanan binlerce insan var. Aile var demiyorum. Çünkü evlenip, aile olan insanlar niye boşansın ki? Hiç bir insan boşanmak için evlenmez. Özellikle mutlu aileler niye dağılsın ki?

Mutlu aile hayatı çok kolay olmuyor. Öyle olsaydı Esra Erol, Müge Anlı vb programlar reyting yapar mı? Her iki programı izlerken korkunç manzaralar görüyoruz; O, onu aldatmış, şu onu kandırmış, onun kocası başka adamın karısı ile birlikte olmak için evden kaçmış, kadın komşusu ile basılmış, adam en yakın arkadaşının karısı ile ilişki yaşamış… Bu aldatma örnekleri uzadıkça uzuyor.

Bir de teknoloji sayesinde her şey kolaylaştı.Yok facebook, yok WhatsApp, yok Instagram, yok messenger, yok Twitter derken insanlar sanal alemde yaşamaya başladı. Zaten bir çok aldatma olayı sosyal medya üzerinden başlıyor. Maalesef bu da teknolojinin kötü ve olumsuz yanları. Teknoloji doğru kullanıldığı zaman çok yararlıdır. Ama kötü emeklerle kullanıldığı zaman sonuçlarını hep birlikte görüyoruz.

Vallahi insanın içi daralıyor, ruh sağlığı bozuluyor.Maalesef tüm dünyada aile kavramı zedelendi. Sadakat denen bir şey yok. Zaten televizyonlarda bu tarz diziler var. Ve bu diziler maalesef reyting rekorları kırıyor. Toplumumuzda bu tip şeyler normalmiş gibi hiç kimse bir tepki göstermiyor. İnsanlar pür dikkat bu gibi programları izliyor.Yazık, hem de çok yazık…

İslam dininde aile kavramı ve aile hayatı çok önemlidir.Çünkü aile; İnsanların mutlu olduğu, hayatlarını paylaştıkları,huzur içinde oldukları,bununla birlikte nesillerin devam etmesi için ve insanları günah işlememesi için, günahlardan alıkoyan kutsal bir kurumdur.Dinimiz çok güzel özetlemiş. Ama böyle giderse toplumumuzda evlilik diye bir şey kalmayacak. Çünkü dinimizde yasak olan bir çok şey ulu orta yapılmaya başlandı. İnsanlarda utanma duygusu kalmadı. Ahlak kalmadı. İnsanlar evlenmiyor ve gayri meşru ilişkiler yaşıyor.Bu normalmiş gibi davranıyor ve hiç utanmıyorlar.

Zaten son yıllarda evlilikler menfaat ilişkileri doğrultusunda yapılmaya başlandı. Adı evlilik, sözde evlilik;Mutluluk yok, huzur yok, sevgi yok, saygı yok, heyecan yok… Hatta ve hatta yataklar bile ayrı. Kısacası evlilik mi evlilik işte.

Bu konuyu ele alma sebebim, toplumumuzda aile kavramı çok yara aldığı için, toplumumuzda aile yapısı çok değiştiği için yazma gereğini duydum.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.