Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C




















Unutkanlığı engelleyen, akıl sağlığı ve zihni geliştiren yöntemler

İSTANBUL SORUMLUSU YURTHABER61 SPOR MUHABİRİ SPOR YAZARİ
12 Mart 2022 14:21
306
A+
A-

Ruh sağlığımız, fiziksel sağlığımızın iyi olmasıyla bağlantılıdır. depresif ruhsal durumlarda nihayetinde unutkanlık yakınmalarının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Ayrıca bir olay veya durumu aşırı şekilde düşünmek ve kafaya takmakta mental bir yorgunluğa sebep olabilir. Bazı yöntemlerle zihninizi geliştirebilirsiniz. Bu yöntemler aynı zamanda çabuk unutkanlık sorununu da ortadan kaldırıyor. Zihni geliştiren yöntemler…

Mental sağlık nedir?

Ruh sağlığı veya akıl sağlığı olarakta bilinen mental sağlık, duygusal, psikolojik ve sosyal mutluluğumuzu içerir. Nasıl düşündüğümüzü, neler hissettiğimizi ve nasıl davranacağımızı etkiler. Ayrıca, stresi nasıl ele aldığımızı, başkaları ile nasıl iletişim kurduğumuzu ve nasıl seçimler yaptığımızı belirlemeye yardımcı olur. Hayatın her evresinde, çocukluğumuzdan yetişkinliğimize kadar mental sağlık önemlidir.

Mental yorgunluk belirtileri

Kronik yorgunluğun belirtileri aşağıdaki gibidir;

 

Konsantrasyon bozukluğu.

Unutkanlık.

Kas ağrısı

Boğaz ağrısı

Akıl sağlığında bozulmalar

Eklem ağrıları

Dinlendirmeyen uyku bozuklukları

Enerji kaybı

Stres, kaygı

Bulantı

Ruh sağlığımız herşeyi etkiliyor!

Ruh sağlığımızın iyi olması sadece ruhsal sıkıntılara ve hastalıklara sahip olmamak değildir. Ruh sağlığımız, fiziksel sağlığımızın iyi olmasıyla bağlantılıdır. Kendimizle, ailemizle ve çevremizle kurduğumuz iyi ilişkilerle ve hayatımızın gündelik problemleriyle baş edebilme becerimizle de bağlantılıdır.

 

Sık sık yaşla birlikte hafızanın ve sebep sonuç ilişkisi kurma, tepki verme gibi diğer zihinsel fonksiyonların zayıfladığını duyarız. Endişelenmeyin çünkü beyin bazı yöntemlerle yeniden yapılandırılabiliyor.

 

Bilimsel olarak kanıtlanmış zekâ geliştirme yöntemleri beynin sağlığını korumaya yardımcı olarak bilişsel birçok yeteneğin gelişmesine katkı sağlar.

Zeka geliştiren yöntemler

Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Yabancı Dil Öğrenin

Video İçerikli Oyunlar Oynayın

Motosiklet Kullanın

Uykunuzu İhmal Etmeyin

Müzik Dinleyin

Zekâ Oyunları Oynayın.

Akıl sağlığı ve zihni geliştiren yöntemler

Hareket halindeyken ezberleme tekniği: Bu tekniğin araştırmalarla kanıtlandığı ve aktörlerin de çok kullandığı bir yöntem olduğu belirtiliyor. Bir metni hareket hâlindeyken ezberlemek kalıcılığını artırabilir.

 

Doğru beslenme: Şekerin sağlığa zararı olduğu kadar beyne de zararı bulunuyor. Şeker zihni dağıtıyor ve kafa karıştırıyor. Bu anlamda hem sağlığı hem de zihninizi dinç tutan gıdalar almalısınız. Bunların dengesi beynin sağlığı için hayati önem taşıyor.

 

Fiziksel egzersiz: Fiziksel egzersiz beyni de etkiliyor. Egzersiz beyinde yeni hücreler oluşmasına katkıda bulunur.

Her şeyden uzaklaşmak: Beyni resetlemek yani dinlendirmek ve konulardan uzaklaşmak gerekiyor.

 

Daha önce hiç denemediğiniz şeyler yapmak: Beyninizi geliştirme konusunda bir yöntem de yeni şeyler denemektir. Resim, müzik veya bambaşka bir hobi olabilir.

 

Vitamin eksiklikleri, hormon problemleri, çocukluk çağında ortaya çıkan dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun erişkinliğe yansıyan tezahürlerini görebiliyoruz. Aşırı iş yükü, stresli bir hayat, depresif ruhsal durumlarda nihayetinde unutkanlık yakınmalarının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir.

Unutkanlığı önlemek için 9 ipucu

Eşyalarınız için belirli bir yeriniz olsun

Sık sık not alın

Yaptığınız işleri yüksek sesle söyleyin

Hafıza yardımcılarını kullanın

Görsel imgelerden faydalanın

Anımsatıcıları gruplayarak kullanın

Konsantre olun ve rahatlayın

Uykunuzu alın.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.