Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















Tarihte Bir İlk: Uzayda Başıboş Dolaşan Roket, Saatler Sonra Ay’a Çarpacak

Tarihte Bir İlk: Uzayda Başıboş Dolaşan Roket, Saatler Sonra Ay’a Çarpacak
4 Mart 2022 22:14
412
A+
A-

Ay ile uzayda başıboş dolaşan roketin çarpışması bugün gerçekleşecek. Çarpışma, yapılan hesap ve tahminlere göre TSİ 15:30 sularında olacak. Uzay ajansları, henüz kime ait olduğu bile kesinleşmeyen roketin Ay’a çarpması ile ilgili olarak herhangi bir aksiyon almayacaklar. Bu olay, tamamen kontrolsüz gerçekleşmesi nedeniyle tarihte bir ilk olacak.

Bundan yaklaşık bir ay önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, uzayda başıboş dolaşan bir roketin Ay’a çarpacağından bahsetmiştik. İlk tahminlere göre bu roket, SpaceX’e aitti. Ancak sonraki iddialar, söz konusu roketin Çin’e ait olduğunu ileri sürmüş, Çin ise bu iddiaları reddetmişti. Şimdi bu olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Scientific American isimli dergi bünyesinde çalışan uzay bilimcilere göre çarpışma, 570 kilometrelik çapa sahip olan Hertzsprung Krateri’nin çevresinde gerçekleşecek. Uzmanlar, bunun Ay’da yaşanacak ilk kayıtsız çarpışma olacağını dile getiriyorlar. Ancak bunun son olmayacağını söylemek gerek. Zira uzay boşluğu her geçen gün biraz daha büyük bir çöplük haline geliyor ve buna benzer olayların sayısının artması çok olası.

Ay’daki çarpışma, uzay ajanslarının pek de umurlarında olmayacak. Zaten Dünya’dan takip edilemeyecek olay için Ay’ı inceleyen ya da inceleme imkanı olan uzay araçlarının olağan programı değiştirilmeyecek. NASA tarafından yapılan açıklamalarda, çarpışmanın bilahare inceleneceği belirtildi…

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.