Dolar 32,5439
Euro 34,8924
Altın 2.434,25
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 18°C




















Yetenekliler Akyazı’ya.. Bu fuarda birçok fırsat var

Yetenekliler Akyazı’ya.. Bu fuarda birçok fırsat var
3 Mart 2022 23:57
283
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde planlanan 3. DOĞU KARADENİZ KARİYER FUARI (DOKKAF’22) Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda 4-5 Mart 2022 tarihlerinde yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı himayelerinde Türkiye genelinde  ‘’Yetenek Her Yerde’’ teması ile 11 ilde düzenlenecek olan Bölgesel Kariyer Fuarları, 4-5 Mart 2022 tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumuna kurulacak olan fuar alanına tüm halkımız davetlidir.

Kurumlar ile öğrenci arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldırarak gençlerin, kurumlarla birebir temas kurma imkanı sunarak, fuarlarda düzenlenecek iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ile iş hayatına yönelik deneyimler kazanmaları da sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı, Bölgesel Kariyer Fuarlarında “İstihdam Modelleri ve Kariyer İmkanları” ile ilgili sunum gerçekleştirerek, gençlerden gelen soruları yanıtlayacak.

Bakanlık personelleri tarafından kullanılan farklı kıyafetler, Sağlık Bakanlığı araçları (Ambulans, Umke araçları, motosiklet ambulanslar vb.) ile mesleki tanıtım ve bilgilendirmeler yapılacak.

Örnek olay ve iş hayatı bilgilendirmeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı çalışma alanlarına özgü tanıtım materyalleri (Sedye, Tekerlekli Sandalye, Cpr maketi vb.) kullanılarak, temel ilk yardım uygulamaları gösterilecek. Kamu spotları ve tanıtıcı video gösterimi yapılacak.Son dönemde yoğun ilgi gören sanal gerçeklik teknolojileri kullanılarak geliştirilen sanal “COVID19 Avcıları” oyunuyla hem pandemi hem de yeni teknolojiler konusunda farkındalık sağlanması amaçlanıyor.

Sağlıklı yaşam bilinci kapsamında; tütün ve diğer maddeleri ile mücadele, sağlıklı beslenme, bulaşıcı hastalıklar konularında, Covid-19 süreci ve aşı bilinçlendirmeleri yapılarak “TURKOVAC” aşı standı açılacaktır.

Tansiyon, Şeker, Karbondioksit, Beden Kitle Endeksi ölçümleri ve Solunum Fonksiyon Testleri yapılarak aynı zamanda gençler bilgilendirilecektir.

Son sağlık teknolojileriyle gençleri buluşturan Sağlık Bakanlığı sanal gerçeklik oyunları ile keyifli anlar yaşatırken aynı zamanda proje tanıtımları ile gençleri bilgilendirecek. Üniversitelerin sağlık bölümleri kadar mühendislik fakültelerinin de ilgisini çeken projelerle ilgili gençlerden gelen soruları yanıtlayacak.

Hayat Eve Sığar ile pandemi ve risk yönetimi, FİTAS uygulaması ile yapılan filyasyon çalışmaları, Covid-19 salgın sürecinde sağlık personellerinin kendine ve çocuklarına psikolojik destek sağlamak amacıyla geliştirilen RUHSAD uygulaması, Aşı sürecine büyük hız kazandıran AŞILA mobil uygulaması, Covid-19 hastası veya temaslılarının evden ayrılmadan tedavisinin yapıldığı Dr e-Nabız Uzaktan Online Muayene Sistemi, tüm bu sistem ve uygulamalarla yürütülen çalışmaların merkezden takibinin yapıldığı Sağlıkta İstatistik ve Nedensel Analizler uygulaması ve tüm sürecin altyapısını oluşturan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’nin de içinde bulunduğu bilişim projelerini video, broşür ve sözlü anlatımlarla öğrenciler ve vatandaşlara tanıtacak.

“Yaşatmak Uğruna: COVID-19 Küresel Salgını Günlerinde Sağlık Çalışanları” Belgesel Fotoğraf  Sergisi, kariyer fuarında sanatseverlerle buluşuyor.
COVID-19 küresel salgınının sağlık sektörü çalışanlarına etkilerini ortaya koymak, sağlık çalışanlarının öykülerini fotoğraflayarak yaşananları kayıt altına almak, bir dönemi belgelemek amacıyla 1 yıl boyunca 4 farklı hastanede çekimleri yapılan projenin ana karakterleri doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar, gassallar, şoförler, temizlik görevlileri gibi virüsle birebir mücadele edenler ile salgının yayılmasını önlemeye çalışan filyasyon ekiplerinden oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.