Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 24°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
24°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C




















VLADİMİR PUTİN’İN TEK HAYALİ VE TEK İSTEĞİ; SSCB YENİDEN KURMAKTIR.

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
24 Şubat 2022 23:38
524
A+
A-

Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Volodimir Oleksandroviç Zelenski,senarist, oyuncu ve yönetmendir. Sanırım savaşı oyun sandı. Ya da savaşı film sahnelerinden bir bölüm sandı. Lakin, savaş bir oyun değildir. Film de bile her zaman güçlüler kazanır.

Ukrayna Cumhurbaşkanın, acemi ve toy tavırları nedeniyle bu süreci iyi yönetemedi.Diplomatik ilişkiler kurması gereken ortamlarda bu ilişkileri sağlayacak adımlar atamadı.Çünkü siyasi kültürü ve siyasi tecrübeleri yetersiz kaldı. Bir de karşısında yılların kurt siyasetçisi, yılların tecrübesi usta bir siyasetçi vardı.Ayrıca sert mizaçlı bir lider vardı; Vladimir Putin…

Aslında Rusya ile Ukrayna gerginliği uzun zamandır var. Hatta ve hatta Orta Çağa’a kadar gidiyor.Rusya ile Ukrayna ‘yı aynı soy ve tek halk olarak görüyor.Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak geçmişleri olması nedeniyle Ukrayna ‘yı kendi ülkesi olarak görüyor.

Bununla beraber Rusya’nın en büyük amaçları arasında büyük bütünlük içinde olmak, Rus soyunun devam etmesini sağlamak, ayrıca ucuz doğalgaza sahip olup,bu şekilde doğalgazı dış ülkelere satmayı düşünüyordu.Yani kısacası konu tamamen duygusal; Para…

Tabi bu arada Ukrayna, Rusya’dan ziyade yönünü Batı ‘ya çevirdi.Belerus ise Rusya ile ilişkilerini iyi tutarak,ittifak içine girdi. Belerus Rusya ile iyi ilişkiler kurması, Ukrayna’nın da Rusya ‘ya sırtını dönmesini kabullenemedi.Hal böyle olunca da Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim sürekli olarak devam etti.

Vladimir Putin,açıkmasında bunun işgal olarak adlandırılmaması gerektiğini,bu saldırıların “özel askeri operasyon” olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun sebebinin de Ukrayna’dan kaynaklandığını söyledi.Ayrıca, Ukrayna’nın tehditiyle Rusya’nın da kendini savunacağını söyledi.

Putin,amaçlarının Ukrayna’nın sahip olduğu toprakları ele geçirmek gibi niyetlilerinin olmadığını ifade etti. Ve “Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak” olarak adlandırdı.

Vladimir Putin,Ukrayna askerlerine silah bırakmaları konusunda çağrıda bulunarak;

“Atalarınız Nazilerle savaştı. Kiev’deki Nazi cuntasına itaat etmeyin. Silahlarınızı bırakıp eve dönün” diyerek çağrısını yeniledi.

Vladimir Putin,Eskiden Sovyet ülkelerine bağlı ülkelerin NATO’ya katılmasını bir tehlike ve tehdit olarak görüyor ve Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını hiç mi hiç istemiyor. Zaten bütün mesele de bu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hayali ve amacı nedir biliyor musunuz? Putin’in hayali ve amacı; Eski Sovyetler Birliği, yani Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ‘ni tekrar oluşturmak,kısa adıyla SSCB yeniden kurmaktır.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.