Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C




















İSVİÇRE FİLM FESTİVALİ’NIN SEÇİCİ KURULUNDA BIR TÜRK KADINI..

İSVİÇRE FİLM FESTİVALİ’NIN SEÇİCİ KURULUNDA BIR TÜRK KADINI..
23 Ocak 2022 00:27
9.126
A+
A-

İsviçre’nin uluslararası Film Festivali Castellinaria Film Festivali bu yıl dünyaca ünlü Yönetmen ve Oyunculari bir kez daha ağırladı. İlk defa seçici kurulda bir Türk kadınının yer aldığı yarisma, dünyada sinema sektöründe çok ses getirdi  Houra Siena Nezhad (Houra Kazemi Nezhad), sinema sektörünün ünlü isimleriyle birlikte seçici kurulda yer aldi.

Castellinaria Film Festivali İsviçre’nin Bellinzona kentinde gerçekleşti. Houra Siena Nezhad ( Houra Kazemi Nezhad ) bu yıl film festivalinin seçici kurulunda “Türk kadını” olarak yer aldı. Houra Siena nezhad, Giancarlo Zappoli gibi büyük isimlerin yanı sıra seçici kurulda yer aldı.

Festival, Alessandro Gassmann gibi büyük isimleri ve İtalyan sinemasının efsanevi ismi Milena Vukotic’i ağırladı.

Houra Siena Nezhad ( Houra Kazemi Nezhad ), aslen İranlı olup, 2021 yılı Ağustos ayında Türk Vatandaşı olmuştu. Türk ismiyle gurur duyduğunu anlatan Nezhad,  bir Türk olarak uluslararası hayatına devam edeceğini söyledi.

Geçen yıl İtalya’da Forli Film Festivali’nde jüri üyeliği yapan Houra Siena Nezhad ( Houra Kazemi Nezhad ), “ Sinema benim için çok önemli ve sinemayla ilgili her çalışmada büyük bir onurla yer alıyorum. Bir başka heyecanım da bir Türk Kadını olarak gururla uluslararası çalışmalarıma devam ediyor olmam. Türkiye’yi başarılı bir Türk kadını olarak dünyada temsil etmeye devam edeceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.