Dolar 32,5801
Euro 34,7733
Altın 2.509,80
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C




















Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon’da bir ilki gerçekleştiriyor Trabzon’da Veli Akademisi Kuruluyor

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon’da bir ilki gerçekleştiriyor  Trabzon’da Veli Akademisi Kuruluyor
17 Ocak 2022 18:17
300
A+
A-

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Ortahisar ilçesinde okul ve kurumlarda görevli rehber öğretmen-psikolojik danışmanlar ile bir araya gelerek, Trabzon’da ilk kez veli akademisini kuracaklarını söyledi.

Trabzon Merkez Fen Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü H. Burak Fettahoğlu’nun yanı sıra Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, İl Mem Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Şube Müdürleri Serkan Harput ve Abdullah Yıldırım, okul ve kurumlarda görevli rehber öğretmen/psikolojik danışman öğretmenler katıldı.

VELİLERLE İLETİŞİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Toplantıda veli, öğretmen ve öğrenci iş birliğinin önemine değinen Müdür Burak Fettahoğlu, “Rehber öğretmenlerin bu konuda önemli bir rol oynamaktadır. Bu durumun öğrencilerin ve okullarımızın başarısını olumlu yönde etkilemektedir. Özellikle okullarımızdaki dezavantajlı öğrencilerimizle yakinen ilgilenilmesi ve bu öğrencilerimizin aileleri ile de sürekli irtibat halinde olunmasını çok önemsiyoruz. Pansiyonlarımızdaki öğrencilerimizin ailelerinden uzakta olmalarının psikolojileri üzerindeki etkileri ve mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerimizin bir üst kuruma yönlendirilmede öğrenci ve velilere yönelik yapılacak faaliyetler konusunda rehber öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir.” dedi.

AİLE EN AZ OKUL KADAR ÖNEMLİDİR

Okul Rehberlik Hizmetler Yıllık Çalışma Programı’nda yer alan Bakanlıkça belirlenen genel hedef (Psikolojik Sağlamlık), yerel hedef (Bilinçli İnternet Kullanımı) ve okullarımızın belirlediği özel hedefler doğrultusunda yürütülecek çalışmaların aksamadan yürütülmesinin önemine vurgu yapan Müdür Fettahoğlu, “Okul akademik anlamda üzerine düşen tüm görevleri kusursuzca yerine getirse bile, çocuğun başarısı için bu yeterli değildir. Öğrenci davranışlarında ve disiplin konusunda ailelerin etkisi en az okul kadar önemlidir. Çocuğu daha iyi tanımak, onun isteklerini keşfetmede aileyi bir adım öne çıkarır. Okul ile çocuk arasında köprü görevi gören aile, hem okulun akademik kadrosundan destek alarak hem de çocuğa destek olarak başarılı bir geleceğe adım atmasına yardımcı olur.” dedi.

VELİ İLE İLETİŞİM SINAV KAYGISINI AZALTIYOR

Sınavlara hazırlık sürecinde hem öğrenciler hem anne babalar çok yoğun bir kaygısı yaşadığına dikkat çeken Müdür Fettahoğlu, “Bu durumla başa çıkamayan aile bireyleri arasında çatışmalar başlar ve iletişimin çok önemli olduğu bu dönemde ciddi sorunlar baş gösterir. Bu dönemde okulun rehberlik öğretmeleriyle aile arasında kurulacak iletişim, kaygıyı atlatmada ve çocuğun sınav başarısında önemli rol oynar. Ayrıca okulda yapılanlarla ilgili sürekli iletişimde olunması çocuğun geleceğine olan ilgisini net bir şekilde göstermesini sağlar ve onun ilerlemesi konusunda doğru ve sürekli bilgiye ulaşmasını kolaylaştırır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.