Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C




















Diyarbakır’da Karadeniz rüzgarı esecek Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır’da Hamsi Şenliği düzenlenecek.

Diyarbakır’da Karadeniz rüzgarı esecek  Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Diyarbakır’da Hamsi Şenliği düzenlenecek.
16 Ocak 2022 06:22
212
A+
A-

“Halay da Bizim Horonda Bizim” sloganıyla yapılacak Hamsi Şenliği 15 Ocak Cumartesi günü (yarın) Diyarbakır Sur Dağkapı Meydanı’ndan gerçekleştirilecek. Kardeşlik bağlarının sağlamlaştırılacağı etkinlikte, yaklaşık 2 ton hamsi ikram edilecek. Etkinlikte ayrıca; Karadeniz müziğinin ustalarından Onay Şahin, birbirinden güzel şarkılarını Diyarbakırlılar için seslendirecek. Trabzon’dan gelen folklor ekibi ise yöresel oyunlarla etkinliğe renk katacak. Etkinlikte, Of Belediyesi tarafından Diyarbakırlılara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

 

Tüm Diyarbakırlıların davet edildiği etkinlik 11:30 da başlayacak.

 

“BİZ BİRİZ, BERABERİZ”

 

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Diyarbakır bizim güzide kentlerimizden biri. Sur Belediyesi ile daha önce kardeş belediye çalışmamızı yapmıştık. Şimdi bu etkinlikle somut bir adım atıyoruz. Aslında sloganımız olan ‘Halay da Bizim Horonda Bizim’ herşeyi özetliyor. Biz bu topraklardı yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşlik bağlarımızı hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın herzaman söylediği gibi ‘Biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz’. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Cumartesi günü Sur Belediyemiz ile yapacağımız etkinlikle bunu bir kez daha göstereceğiz. Tüm Diyarbakırlı hemşehrilerimizi etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.