Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















Trabzon Büyükşehir Belediyesi son oturumu yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi son oturumu yapıldı
14 Ocak 2022 18:40
173
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantılarının son oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ocak ayı toplantıları bugün gerçekleştirilen oturumla sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

ZİGANA TÜNELİ’NDE IŞIĞI GÖRDÜK

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının başında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun dün gerçekleştirdiği Trabzon ziyareti ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Trabzon adına çok önemli bir ziyaret olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Sayın Ulaştırma Bakanımızı dün akşam 8 gibi uğurladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ve onun alt birimlerinin şehrimizin birçok noktasında yürüttüğü çalışmaları yerinde gördük. Değerlendirmeler yaptık, taleplerimiz oldu. Onlarla ilgili görüştük. Çok faydalı verimli bir toplantı oldu. Bu manada özellikle bölgenin, Türkiye’nin ve Avrupa’nın çift tüp tüneli olan Zigana Tüneli’nde ışığı gördük. Gerçekten Trabzon’un ticaretine, turizmine ve ekonomisine de ciddi katkı yapacağına inandığımız bu önemli çalışmada çok büyük mesafe katedilmiş. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, 2022 yılının sonuna kadar Zigana Tüneli’ni tamamlayıp hizmete açmayı planlıyor. Dün de çok güzel bir programla orada ışığı gördük. Artık Gümüşhane ile Trabzon birbirine daha yakın. Rahmetli Turgut Özal mevcut Zigana Tüneli’ni gördüğünde ‘Bu dağı göbeğinden deleceğinize, boğazından delmişsiniz’ demiş. Şimdi biz bunu göbeğinden delmiş olduk ve Gümüşhane ile Trabzon birbirine göbekten bağlanmış oldu. Hayırlı olsun. Şehrimiz ve bölgemiz için çok kıymetli bir yatırım. Emeği geçenlere Allah razı olsun” diye konuştu.

KANUNİ BULVARI SÜRATLE DEVAM EDİYOR

Kanuni Bulvarı ile ilgili de ciddi görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Kanuni Bulvarı süratle devam ediyor. Alan ziyaretlerimiz oldu. Bazı kamulaştırma problemlerini de Sayın Bakanımıza arz ettik. O da gerekli talimatları verdi. İnşallah bu yıl sonu, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Boztepe-Çukurçayır’a yolu getirmeyi hedefliyoruz. Ama bizi bu manada ilgilendiren önemli bir başka husus da Boztepe- Değirmendere’nin birbirine bağlanması. Orada malum bir yol çalışması var. 2×2 şeklinde hemen hayali garajı üstünden tünellerin çıktığı yerden orayı birbirine bağlayacağız. Devamında Maçka yolu tünele alındıktan sonra, tünel çıkışından itibaren de sahilde şu anda yapımı devam eden trompet kavşakla sahil yoluna bağlanması meselesini Sayın Bakanımızla ayrıntılı biçimde konuştuk. Ve Kanuni Bulvarı’ndan arzu edilen faydanın tam olarak sağlanabilmesi için mutlaka Kanuni Bulvarı’nın Çukurçayır’a ulaşması ile birlikte o yolların da tamamlanması gerektiğini net bir şekilde ifade ettik. Kendisi de sağ olsun özellikle kamulaştırma konusunda ilave bir destekte bulunacağını bizlere ifade etti” dedi.

ŞEHRİMİZE KAZANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Bakan Karaismailoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Ulaşım Master Planı ile ilgili de bilgilendirmede bulunduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Ulaşım Master Planı’nda ilk rapor elimizde. Kapsamlı bir plan oldu. Süreç devam ediyor. Ulaşım Master Planı’nın bir bölümü de hafif raylı ve tramvayla ilgilidir. O çalışma da yapıldı. Ve Ulaşım Master Planı’nda bu değerlendirmeler var. Bunları da Sayın Bakanımıza arz ettik. Şimdi Ulaştırma Bakanlığının Altyapı Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında Ulaşım Master Planı ve özelinde de tramvay hattı ile ilgili değerlendirmeleri karşılıklı olarak yapacağız. O sürecin sonunda hedefimiz bu tramvayla ilgili projelendirmeyi yapıp ondan sonra da yapımını gerçekleştirmektir. Bizim de önümüzdeki dönemde çok yakından takip edeceğimiz şehrimize kazandırmaya çalışacağımız en önemli projelerden bir tanesidir. Sayın Bakanımıza şehrimize verdiği destek ve önem için yürekten teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR KENT MEYDANI DİZAYN EDİLİYOR

Dün Meclis’te görüşülen Pazarkapı Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi Etap 1-B Projesi ilgili de Meclis üyelerine slayt eşliğinde detaylı bilgi veren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Bu alanı 2 etap halinde planladık. Bu alan içerisinde bir gasilhane yaptık, tamamladık, yakında hizmete açıyoruz. Şu anda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Hemen yanında Avrasya Pazarı inşaatı yükseliyor. Hemen yanında Planetaryum ve Bilim Merkezi çalışması var. Avrasya Pazarı ve Bilim Merkezi’nin üzerinde Kuyumcu Kent planlaması yaptık. Projesi tamamlandı. İnşallah yap-işlet devret şeklinde yakında ilk kazmayı vuracağız. Onun hemen üst tarafında batıdan gelecek dolmuşlar için yerlerimiz ve açık otopark alanlarımız var. Ve burada TİSKİ’nin bir derin deniz deşarjı var. Bu derin deşarjı da şimdi bütünüyle yeniliyoruz. Orada bir koku oluşmaması adına gereken müdahaleyi yapıyoruz. Yine cami ve caminin kuzey tarafındaki alan büyük bir kent meydanı olarak dizayn ediliyor. Hemen doğusunda kalan kısımda ise yine otoparklarımız ve doğu tarafında gelecek ilçe dolmuşları için ayrıca bir alan var. Yani burası her bakımdan şehrin bir ulaşım merkezi haline geliyor. Biz buranın otopark yapılanmaları, peyzaj düzenlemeleri gibi üstyapısını bütünüyle yapıyoruz. İnşallah tamamlandığında cami ile birlikte bu şehirde çok önemli bir yeni yaşam, rekreasyon ve ticaret alanını, aynı zamanda turizm anlamında da tur otobüslerinin rahatlıkla gelip park edebileceği önemli bir alana kavuşacağız. Şehrimize hayırlı olsun”

PAZARKAPI ETAP 1-B’NİN İHALESİNİ YAPACAĞIZ

“Şu anda etap 1-A çalışması devam ediyor. Orada bazı bölgelerde hafriyat çalışmaları, çevre düzenleme çalışmaları zaten yapılıyor. Etap 1-B alanın tamamının peyzaj düzenlemesini içeren çok kapsamlı bir çalışma. Yaklaşık 160 dönümlük bir alan.  Etap 1-B’nin de ihalesini gerçekleştireceğiz. Oralarda 14 satış birimi, 1 tane kafe, 1 su deposu, 5 fındık büfe, Ganita bölgesi ile bu alanı birbirine bağlayacak 1 ekolojik köprü, toplamda 46 dönüm bitkisel peyzaj, 20 dönüm de sert zemin peyzajı var. Çok büyük kapsamlı bir proje. O nedenle bu projenin borçlanma talebini kabul eden Meclisimize teşekkür ediyorum. 7’den 70’e herkesin günlük yaşamında da gelip dolaşacağı, alışveriş yapacağı veya dinlenebileceği bir alanı el birliğiyle Trabzon’umuza kazandıracağız. Şehrimiz büyük bir kazanım elde etmiş olacak.”

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantının son oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 8 madde olmak üzere toplam 10 madde müzakere edildi. Toplantı, Meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.